Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Δεν φθάνει μόνο η γυμναστική για να χάσει κανείς βάρος

Η γυμναστική είναι το κλειδί για να χάσει κανείς βάρος: αυτό τουλάχιστον ήταν γνωστό μέχρι σήμερα και κανείς δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει. Ή μήπως όχι; Ερευνητές και πανεπιστημιακοί υποστηρίζουν ότι τα οφέλη της σωματικής άσκησης σχετικά με την απώλεια βάρους είναι υπερεκτιμημένα.

Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι παρά τις προσδοκίες, για να απαλλαγεί κάποιος από τα περιττά κιλά η σωματική άσκηση αποδεικνύεται λίγη. Δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες. Έτσι, όσο πιο λίγο και πιο σωστά τρώει κανείς τόσο πιο εύκολα θα βλέπει τα νούμερα στο παντελόνι του να μειώνονται σταδιακά.

Χαρακτηριστική είναι η μελέτη του Ινστιτούτου Ερευνών Φυσικής Άσκησης και Διαχείρισης του Βάρους στο Πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, αλλά κι εκείνη του Εργαστηρίου Προληπτικής Ιατρικής στο Κέντρο Βιοϊατρικής Πένινγκτον στη Λουϊζιάνα. Και στις δύο μελέτες, σε ομάδες εκατοντάδων γυναικών που έκαναν καθιστική ζωή ανέθεσαν να κάνουν για έναν χρόνο κάποιο είδος γυμναστικής. Τα αποτελέσματα ήταν κάθε άλλο παρά αναμενόμενα. Ανεξάρτητα με τον τύπο άσκησης που έκανε κάθε γκρουπ, οι γυναίκες έχασαν το ίδιο βάρος. Το πιο εντυπωσιακό όμως ήταν ότι ακόμη και οι γυναίκες που δεν συμμετείχαν σε κανένα αθλητικό γκρουπ έχασαν τα ίδια κιλά! Οι επιστήμονες στηρίχτηκαν στο γεγονός ότι όσοι κάνουν γυμναστική τρώνε περισσότερο, αφού για να επιβραβεύσουν την προσπάθειά τους «δωρίζουν» στον εαυτό τους ένα έξτρα κομμάτι πίτσα ή ένα μικρό κομμάτι κέικ, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην απαλλάσσονται από τα κιλά, αλλά να φορτώνονται κι άλλα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες