Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Η Ν.ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗ ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ...


Το Σάββατο ο Δ. Σιούφας, πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, ανακοίνωσε ότι ο νέος πρόεδρος θα εκλεγεί με κάλπη και από τα μέλη του κόμματος. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα και σε άλλους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν την υποψηφιότητά τους έως τις 22 Οκτωβρίου.

Οι κάλπες θα στηθούν έως τις 6 Δεκεμβρίου και αν χρειαστεί, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος.


Το πρωί της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ μετά τις εκλογές. Στη συνεδρίαση θα μιλήσει ο Κ. Καραμανλής και θα γίνει η εκλογή του γενικού γραμματέα της ΚΟ και των πέντε αναπληρωτών του.

Ο Κ. Καραμανλής αποδέχτηκε την πρόταση να παραμείνει στην προεδρία του κόμματος μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται, με μικρή διαφορά, στην κούρσα τω υποψηφίων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για την Απογευματινή της Κυριακής. Συγκεκριμένα, στον πίνακα δημοτικότητας, η κ. Μπακογιάννη συγκεντρώνει 44%, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος 42%, ο Αντώνης Σαμαράς 36% και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης 35%.

Να διεξαχθεί τηλεμαχία μεταξύ των υποψήφιων αρχηγών, προτείνει ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν διαθέτει μηχανισμούς και καλεί τους συνδιεκδικητές της προεδρίας να στηρίξουν όποιον εκλεγεί.

Συγκεκριμένη πρόταση για τη μετεξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα υποβάλλουν, με κοινό τους άρθρο στην Καθημερινή της Κυριακής οι τρεις πρώην υπουργοί Νίκος Δένδιας, Γιάννης Παπαθανασίου και Κωστής Χατζηδάκης.

Τονίζουν ότι η Ν.Δ. πρέπει να ασκήσει αντιπολίτευση ουσίας και «να μη διστάσει να στηρίξει δημόσια και ξεκάθαρα σωστές αποφάσεις της κυβέρνησης», αλλά και «να είναι ένα βήμα μπροστά από το ΠΑΣΟΚ σε ζητήματα διαφάνειας, θεσμικού εκσυγχρονισμού και περιβαλλοντικής ευαισθησίας».

Η παρέμβασή τους αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς συμπίπτει με την επίσημη έναρξη της μάχης της διαδοχής και φιλοδοξεί να μεταφέρει τη συζήτηση στο ιδεολογικό στίγμα που πρέπει να αποκτήσει η Ν.Δ., πέρα από τα πρόσωπα, επισημαίνει η εφημερίδα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες