Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Θετικά στη νέα γρίπη δύο αδέρφια από τα Ν. Μουδανιά

Θετικά στον ιό της νέα γρίπης βρέθηκαν δυο αδέρφια από τα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Πρόκειται για έναν 5χρονο μαθητή νηπιαγωγείου και μια 12χρονη που φοιτά στην α' γυμνασίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαθήτρια παρουσίασε πυρετό τις τελευταίες ημέρες και για λόγους ασφαλείας παρέμεινε στο σπίτι, με αποτέλεσμα να κολλήσει και το μικρότερο αδερφό της. Ωστόσο, επειδή τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, οι γονείς των παιδιών τα μετέφεραν προχτές το πρωί στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να υποβληθούν σε ειδικές εξετάσεις (π.χ. λήψη φαρυγγικού επιχρίσματος).


Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων έδειξαν ότι και τα δυο αδέρφια έχουν προσβληθεί από τον ιό της νέας γρίπης, ωστόσο επειδή τα συμπτώματα που παρουσίασαν ήταν ήπιας μορφής δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία. Πάντως και στα δυο παιδιά χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή, ενώ δόθηκαν και οι απαραίτητες οδηγίες στους γονείς.

Σύμφωνα, πάντως, με τους γιατρούς, η κλινική εικόνα και των δυο παιδιών είναι πολύ καλή, ενώ από χτες παραμένουν απύρετα. Ωστόσο, θα χρειαστεί να μείνουν μια εβδομάδα στο σπίτι, προκειμένου να αναρρώσουν πλήρως.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για ακόμη δυο παιδιά που φοιτούν στο ίδιο τμήμα με τη 12χρονη και τα οποία παρουσίασαν παρόμοια συμπτώματα με αυτά της νέας γρίπης.

Το ευτύχημα, πάντως, είναι ότι λόγω των εκλογών, τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα και τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα να αποφευχθεί η όποια αναστάτωση στα δυο σχολεία.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες