Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Η επιρροή που ασκεί στην υγεία µας ένα διαζύγιο φαίνεται πως είναι τόσο µεγάλη που ακόµα και ένας νέος γάµος δεν µπορεί να την απαλύνει.


Σε σχετική αµερικανική έρευνα στην οποία συµµετείχαν 8.652 άτοµα ηλικίας 51 έως 61 ετών φάνηκε πως οι διαζευγµένοι παρουσιάζουν 20% µεγαλύτερες πιθανότητες να εµφανίσουν χρόνιες ασθένειες συγκριτικά µε τους ανύπαντρους, ποσοστό που, σύµφωνα µε τους ερευνητές του University Of Chicago, µειώνεται µόνο στο 12% για αυτούς που ξαναπαντρεύονται. «Αυτό το συµπέρασµα αποτελεί έναν ακόµη λόγο για να προσπαθούµε όλοι µας να διατηρούµε τους γάµους µας, εκτός βέβαια αν είναι καταστροφικοί», εξηγεί η ψυχοθεραπεύτρια Christine Northan.

Παρά το ότι όσοι παντρεύονται ξανά έχουν την τάση να είναι πιο ευτυχισµένοι συγκριτικά µε τους ανύπαντρους, το κέρδος σε ό,τι αφορά στην εµφάνιση χρόνιων ασθενειών είναι πολύ µικρό. Η επικεφαλής ερευνήτρια Dr. Linda Waite, κοινωνιολόγος στο University of Chicago, εξηγεί το λόγο για τον οποίο υποτιµώνται οι επιπτώσεις στην υγεία από ένα διαζύγιο. Η αρχική επίδραση ενός διαζυγίου σχετίζεται άµεσα µε ψυχολογικές διαταραχές όπως κατάθλιψη, ενώ χρόνιες παθήσεις όπως διαβήτης και καρδιαγγειακές νόσοι αναπτύσσονται σε πιο αργούς ρυθµούς, αν και αποτελούν και αυτές ένδειξη της επιρροής ψυχοφθόρων καταστάσεων του παρελθόντος.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες