Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΟ ΝΕΦΟΣ ΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Μέσα σε ένα δηλητηριώδες νέφος ζουν τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης. Η ατμόσφαιρα της πόλης είναι αποπνικτική έξι στις δέκα ημέρες, ενώ η συμπρωτεύουσα κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο μολυσμένες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης σε ό,τι αφορά τα αιωρούμενα σωματίδια...
όπως αναφέρουν τα μέλη της ομάδας εργασίας πουσυγκρότησε το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για να ερευνήσει το θέμα των αιωρούμενων σωματιδίων που συντελούν στις υψηλές τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα συνεργάστηκε με δέκα δήμους της πόλης και τοποθέτησε 20 παθητικούς μετρητές αιωρούμενων σωματιδίων σε κεντρικές θέσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, ώστε να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά ταυτόχρονη αποτύπωση των επιπέδων συγκέντρωσης.

Τα στοιχεία που θα συλλέξουν οι επιστήμονες αφορούν τις ημερήσιες μετρήσεις ενός έτους και θα παρουσιαστούν σε ημερίδα. Ωστόσο έχουν ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο αέρας που αναπνέουν οι Θεσσαλονικείς είναι επιβαρημένος με επικίνδυνα για την υγεία τους αιωρούμενα σωματίδια.

Τα αιωρούμενα σωματίδια, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, «ευθύνονται για ένα πλήθος αναπνευστικών και καρδιακών ασθενειών, όπως επιδείνωση του άσθματος,αύξηση των αναπνευστικών συμπτωμάτων (π.χ. βήχας και πόνοι στην αναπνοή), επιδείνωση καρδιολογικών προβλημάτων, βρογχίτιδα, καθώς και προβλήματα στην όραση. Επιπλέον, βλάπτουν λόγω της ίδιας της σύστασής τους, γιατί μπορεί να περιέχουν βαριά μέταλλα και άλλες τοξικές οργανικές ενώσεις».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες