Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 3-0...


Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρ. (3-0), ικανοποίησε πλήρως τους φίλους του στο Καραϊσκάκη. Οι Μέλμπεργκ (36'), Μήτρογλου (53') και Ζαϊρί (67') ήταν οι σκόρερ των Πειραιωτών.

Ο νταμπλούχος Ελλάδας ήταν καταιγιστικός στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" και συνέτριψε τον Αστέρα Τρίπολης με 3-0, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Οι ερυθρόλευκοι απέδωσαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, παίζοντας φουλ επίθεση από το πρώτο λεπτό. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι για τη Super League, όπου η πειραϊκή ομάδα σημείωσε τρία γκολ. Αυτή είναι η πιο ευρεία φετινή νίκη στο φαληρικό γήπεδο σε Ελλάδα και Ευρώπη και η έκτη σε επτά αγώνες πρωταθλήματος.




Ο Όλοφ Μέλμπεργκ άνοιξε το σκορ στο 36' με έξοδο δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Στο 53', ο Ζαουάντ Ζαϊρί "σέρβιρε" και ο Κώστας Μήτρογλου "εκτέλεσε" με κοντινή προβολή, ενώ ο Μαροκινός "ζογκλέρ" στο 67' πέτυχε γκολ σπάνιας ομορφιάς, με ατομική ενέργεια και απίστευτο δεξί φαλτσαριστό πλασέ από πλάγια θέση.

Τραυματίας αποχώρησε στο 17' ο Ντιόγκο, που κτύπησε στην αριστερή ποδοκνημική και είναι αμφίβολος για τον κρίσιμο εντός έδρας αγώνα της Τρίτης (20/10) κόντρα στην Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της φάσης των ομίλων του Champions League. Αλλαγή λόγω τραυματισμού έγινε και ο Γιώργος Γκαλίτσιος στο 77'. Ο Ζίκο κράτησε στον πάγκο τον Βασίλη Τοροσίδη, ο οποίος ξεκουράστηκε μετά τα διαδοχικά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό και την Εθνική Ελλάδας. Ο Βραζιλιάνος προπονητής γνώρισε την αποθέωση στο φινάλε του αγώνα από τους φιλάθλους, που τον επευφήμησαν, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

"Καλορίζικος" ο διαιτητής του αγώνα, Απόστολος Αμπάρκιολης, που στο ντεμπούτο του στη Super League έσφαξε με το βαμβάκι τον Ολυμπιακό. "Φόρτωσε" ένα σωρό κίτρινες κάρτες τους ερυθρόλευκους, χαρίστηκε στο σκληρό παιχνίδι των Αρκάδων και δεν καταλόγισε πέναλτι-μαρς και μαζί την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα του Αστέρα, Ομάρ Ματίας Ντεγκρά, ο οποίος ανέτρεψε τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ. Παράλληλα, άφησε τον εριστικό Ντάνιελ Λούκας Βίλτσες να βγάλει ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο, πριν ο προπονητής του αντικαταστήσει τον Αργεντινό μέσο με την έναρξη της επανάληψης.

Ο αγώνας

Ο Ολυμπιακός άρχισε τον αγώνα με την πιο επιθετικογενή φετινή εντεκάδα του και σύστημα 4-4-2. Ο Ζίκο ρίσκαρε και παρέταξε μία φουλ επιθετική ομάδα. Την εστία υπερασπίστηκε ο Νικοπολίδης, με τον Γκαλίτσιο στο δεξί άκρο της άμυνας (έκανε το φετινό ντεμπούτο του σε βασικό σχήμα), τον Ραούλ Μπράβο στο αριστερό και τους Α. Παπαδόπουλο-Μέλμπεργκ στο κέντρο της οπισθοφυλακής. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός αποφάσισε να ξεκουράσει τον Τοροσίδη, όχι όμως και τον Σουηδό ηγέτη. Οι Ντουντού και Μαρέσκα αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Ο Γκαλέτι επέστρεψε στην αρχική εντεκάδα μετά τον τραυματισμό του και πήρε τη θέση του στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής. Ο Όσκαρ επιβραβεύτηκε για την εξαιρετική εμφάνισή του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Λεβαδειακό και διατήρησε τη θέση του στην αριστερή πλευρά του κέντρου. Οι Ντιόγκο και Μήτρογλου έπαιξαν στη γραμμή κρούσης, με τον Βραζιλιάνο να έχει τον περιφερειακό ρόλο στην ερυθρόλευκη επίθεση.

Ο αγώνας δεν άρχισε ιδανικά για τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή μπάλας, προσπάθησαν να επιβάλουν το ρυθμό τους, αλλά ο Ζίκο αναγκάστηκε νωρίς-νωρίς στην πραγματοποίηση της πρώτης αλλαγής. Ο Ντιόγκο αποχώρησε τραυματίας στο 17ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Ζαϊρί πήρε τη θέση του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος δεν ήταν 100% έτοιμος για να αγωνιστεί από την αρχή του αγώνα, αλλά ο 56άχρονος προπονητής ρίσκαρε και δεν δικαιώθηκε. Ο Μαροκινός αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα της μεσαίας γραμμής και ο Όσκαρ μετατοπίστηκε σε θέση περιφερειακού επιθετικού, κινούμενος πίσω από τον "φουνταριστό" Μήτρογλου.

Η πρώτη καλή στιγμή της συνάντησης ήταν για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Στο 20ό λεπτό, ο Βίλτσες ελίχθηκε από τα αριστερά, εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία των Γκαλίτσιου και Α. Παπαδόπουλου και πάσαρε στον επερχόμενο Εστέβες, που σούταρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας "απάντησαν" άμεσα στη χαμένη ευκαιρία των Αρκάδων. Στο 22', ο Γκαλέτι έβγαλε "ξυραφένια" σέντρα από τα δεξιά, ο επερχόμενος Ντουντού "έπιασε" την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Ντεγκρά, με μία σπουδαία ενστικτώδης απόκρουση, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε την απόλυτη πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσε τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία των φιλοξενούμενων. Τη λύση, όμως, έδωσε ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός που αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα. Στο 36', ο Ραούλ Μπράβο επιχείρησε μακρινό αριστερό σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Όλοφ Μέλμπεργκ, ο οποίος με μαγικό δεξί πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ντεγκρά (1-0). Ο Σουηδός "βράχος" πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ερυθρόλευκη φανέλα, αποβάλλοντας το άγχος και την πίεση από τους συμπαίκτες του.

Στο 38', οι ερυθρόλευκοι "άγγιξαν" το δεύτερο γκολ. Η μπάλα κυριολεκτικά χάθηκε... Ο Γκαλίτσιος άλλαξε υπέροχα την μπάλα με τον Ζαϊρί, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Μήτρογλου με πλάτη προς την εστία έστρωσε με το πόδι στον Γκαλέτι, με το μονοκόμματο σουτ του Αργεντινού δεξιού χαφ με το δεξί να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι του Ντεγκρά.

Στο 41', ο διαιτητής του αγώνα χαρίστηκε στον Βίλτσες, ο οποίος δεν δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για καθυστέρηση. Ο Αργεντινός μέσος έγινε αλλαγή με την έναρξη της επανάληψης από τον προπονητή του. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ολοκληρώσει το πρώτο μέρος με ένα δεύτερο τέρμα, αλλά ο Απόστολος Αμπάρκιολης "έκλεισε τα μάτια" σε ένα καταφανέστατο πέναλτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το νέο "πουλέν" της ΚΕΔ δεν είδε την πεντακάθαρη ανατροπή του Ντεγκρά στον Μήτρογλου. Ο Μαρέσκα σούταρε με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Αργεντινός τερματοφύλακας του Αστέρα απέκρουσε προσωρινά, ο επιθετικός του Ολυμπιακού πήρε το "ριμπάουντ", ανατράπηκε στο ύψος της μικρής περιοχής κι ενώ βρισκόταν πρόσωπο με το τέρμα, αλλά ο Μακεδόνας διαιτητής δεν υπέδειξε την παράβαση και κράτησε ξανά τους φιλοξενούμενους με έντεκα παίκτες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, στόχος του Ολυμπιακού είναι ένα δεύτερο γκολ προκειμένου να "κλειδώσει" την πολύτιμη νίκη. Η πειραϊκή ομάδα, στην πρώτη ευκαιρία της στην επανάληψης, ευτύχησε να σκοράρει. Ο Ζαϊρί ελίχθηκε από τα αριστερά, έβγαλε τη σέντρα με το αριστερό και ο Μήτρογλου, που πετάχτηκε στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με προβολή με το δεξί "έγραψε" το 2-0 από το ύψος της μικρής περιοχής στο 53'.

Η κατάσταση απλουστεύτηκε για τον πρωταθλητή Ελλάδας, που ήθελε στα εναπομείναντα λεπτά να ευχαριστήσει τον κόσμο του με ωραίους συνδυασμούς και φυσικά κι άλλα γκολ. Στο 60', ο Γκαλέτι εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Ντουντού πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Βραζιλιάνος υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, σε μία οριακή φάση. Στο 63', ο Μαρσελάο έκανε αμαρκάριστος δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής (αμαρκάριστος), στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη. Δύο λεπτά αργότερα (65'), ο Ζαϊρί σέντραρε από τα αριστερά, ο Γκαλέτι έκανε την προβολή, με την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Λαμπρόπουλου και να φεύγει κόρνερ.

Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού δεν σταμάτησαν λεπτό να επευφημούν την αγαπημένη τους ομάδα, που στο 67' ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0. Ο Ζαϊρί έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά της μεγάλης περιοχής, απέφυγε σαν σταματημένο τον Φυτανίδη και με δεξί αριστοτεχνικό φαλτσαριστό πλασέ την έστειλε αρχικά στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στην αριστερή γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ντεγκρά. Ο Μαροκινός "ζογκλέρ" έδειξε την τεράστια κλάση του, πετυχαίνοντας ένα τέρμα σπάνιας ομορφιάς.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να "βομβαρδίζουν" την αντίπαλη εστία με διαδοχικές χαμένες ευκαιρίες. Δύο λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, ο Στολτίδης παραλίγο να χριστεί σκόρερ στο 72', με το δυνατό σουτ του έξω από την περιοχή να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι του Ντεγκρά. Στο 76', Στολτίδης και Μπράβο "έκρυψαν" την μπάλα, ο Ισπανός μπακ μπήκε μέσα στη μεγάλη περιοχή και την κατάλληλη στιγμή "έκοψε" την μπάλα για τον Μήτρογλου, με το πλασέ του, όμως, να μην είναι καλό και να χάνεται μεγάλη ευκαιρία για τέταρτο γκολ. Στο 80', το "σκαφτό" πλασέ του Μαρέσκα έξω από την περιοχή δεν βρήκε στόχο, καθώς η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Το 3-0, πάντως, παρέμεινε μέχρι το τέλος.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες