Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 10 ΜΟΝΑΔΩΝ...


Αυτοδυναμία ΠΑΣΟΚ δείχνουν τα αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της κάλπης. Με καταμετρημένο το 31,74% της Επικράτειας, το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει το 43,48%, η ΝΔ το 35,63%, το ΚΚΕ το 7,05%, ο ΛΑΟΣ το 5,34%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 4,17% ενώ εκτός βουλής φαίνεται να μένουν οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,22%.




Τα ασφαλή τελικά αποτελέσματα πάντως του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπουν διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να λάβειτο 43,8% και 160 έδρες στη Βουλή, η ΝΔ 33.9% και 92 έδρες. Το ΚΚΕ λαμβάνει το 7,6% και 21 έδρες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 4,5% με 12 έδρες και ο ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες.

Νωρίτερα, στις 19:00 τα exit polls είχαν δώσει άνετη νίκη του ΠΑΣΟΚ έως και 44%, ενώ ενδιαφέρον προκάλεσε και το ΣΥΡΙΖΑ καθώς κατάφερε να «μαζέψει» τις δυνάμεις του και να διατηρηθεί στη Βουλή.

Παράλληλα, οι Οικολόγοι Πράσινοι φαίνεται να μένουν εκτός Βουλής, παρά την καλή προεκλογική περίοδο που διεξήγαγαν και παρά τη δυναμική που ανέπτυξαν από τις ευρωεκλογές του 2009.

Σε ποιες περιφέρειες βγήκαν πρώτα τα δυο μεγάλα κόμματα

Σε Κρήτη, Δωδεκάνησα, Δ. Πελοπόννησο, Ροδόπη και Ευρυτανία σημειώνει μέχρι στιγμής τα μεγαλύτερα ποσοστά το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα προηγείται στους εξής νομούς: Ηρακλείου, Ρεθύμνου, Ξάνθης, Λασιθίου, Δωδεκανήσων, Ροδόπης, Αχαϊας, Ηλείας, Ευρυτανίας και Χανίων. Η διαφορά από τη Ν.Δ. αγγίζει το 40,23% στο Ν. Ηρακλείου και μειώνεται στο 19,76% στο Ν. Χανίων.

Σε Δ. Μακεδονία, Πιερία, Μαγνησία και Χαλκιδική προηγείται η Ν.Δ. και συγκεκριμένα στους εξής νομούς: Σερρών, Καστοριάς, Λακωνίας, Φλώρινας, Δράμας, Μεσσηνίας, Κιλκίς, Χαλκιδικής, Πιερίας και Μαγνησίας. Η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται από 10,73% στο Ν. Σερρών και μειώνεται στο 0,02% στο Ν. Μαγνησίας.

Αυξημένη η αποχή

Αυξημένη είναι η αποχή στις φετινές βουλευτικές εκλογές συγκριτικά με τις προηγούμενες. Συγκεκριμένα η αποχή αγγίζει το 6% και αυξήθηκε από 25,85% στο 31,76% σύμφωνα με το μέχρι στιγμής καταμετρημένο ποσοστό των ψήφων που αφορά το 20% των εκλογικών τμημάτων της Επικράτειας.


Πανηγυρισμοί στο ΠΑΣΟΚ - Κατήφεια στη ΝΔ

Διαβάστε τις αντιδράσεις των στελεχών των κομμάτων. Στην Ιπποκράτους βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος είχε αναχώρησει από το Καστρί όπου παρακολούθησε τα exit polls. Πήθος κόσμου του επιφυλάσσει θερμή υποδοχή με συνθήματα, πανώ και επευφημίες. Παράλληλα, έχουν στηθεί videowall έξω από τα γραφεία του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συσκεφτεί με τους συνεργάτες του και μετά θα αναχωρήσει για το Ζάππειο όπου θα παραχωρήσει τη νικητήρια δήλωση.

Την ίδια στιγμή, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, πηγαίνοντας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δήλωσε : "Μια μεγάλη, μια ιστορική νίκη. Η νίκη αυτή μας κάνει όλους έτοιμους να ανταποκριθούμε σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση".


Στη Ρηγίλλης έφτασε λίγο μετά τις 21:00 ο κ. Σουφλιάς, ο οποίος δήλωσε : "Η ΝΔ μίλησε τίμια και ειλικρινά στον ελληνικό λαό. Δε χάιδεψε αυτιά. Ο πολιτικός της λόγος ήταν ο λόγος της αλήθειας και αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη για το αύριο της πολιτικής ζωής".

Στη Ρηγίλλης βρίσκονται κορυφαία στελέχη της ΝΔ, όπως οι Ντόρα Μπακογιάννη, Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Αντώνης Σαμαράς. Μάλιστα, σύμφωνα με τον ANT1 οι άνθρωποι της ΝΔ δεν έπεσαν από τα σύννεφα καθώς το ήξεραν εδώ και μέρες.

Στην Κλαυθμώνος έχουν μαζευτεί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι από αυτούς έκλαιγαν από τα αποτελέσματα των δυο exit poll. Αντίθετα, στο περίπτερο της ΝΔ στο Σύνταγμα το κυρίαρχο συναίσθημα ήταν η απογοήτευση ενώ σιγά-σιγά οι φίλοι του κόμματος αποχωρούν.

Ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την είσοδο τους στη Βουλή, ενώ σταθερό το ΚΚΕ φαίνεται να διατηρεί τις δυνάμεις του.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες