Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

EMIRATES STADIUM...






To Βallikrateia.com σας παρουσιάζει το εντυπωσιακό γήπεδο "Emirates Stadium" που βρίσκεται στο Λονδίνο. Την Τρίτη (21:45) o Oλυμπιακός θα αντιμετωπίσει εκεί τους "κανονιέρηδες" για την 2η αγωνιστική του Champions League.

Στις 22 Ιουλίου 2006 η Άρσεναλ εγκαινίασε το νέο της γήπεδο "Emirates Stadium" αφήνoντας πίσω το θρυλικό "Χάιμπουρι" όπου την συνόδεψε για πολλές δεκαετίες ως έδρα.

Η κανονική ονομασία του σταδίου είναι "Ashburton Grove" αλλά άλλαξε για λόγους χορηγίας και χρημάτων τα οποία ήταν απαραίτητα για να ξεχρεωθεί το πανάκριβο αλλά επίσης πανέμορφο νέο σπίτι των "κανονιέρηδων" στην αγγλική πρωτεύουσα.

Η συνεργασία της Άρσεναλ με την αεροπορική εταιρεία "Emirates Airline" είναι για 15 χρόνια και ξεκίνησε τη σεζόν 2006-07 με την διοίκηση των Λονδρέζων να βάζει στα ταμεία της 100.000.000 λίρες.

Το "Emirates Stadium" βρίσκεται στην περιοχή "Ηolloway" στο "Islington" του Λονδίνου. Η χωρητικότητα του φτάνει τις 60.243 θέσεις και αποτελεί το τρίτο κατά σειρά μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Μεγάλη Βρετανία πίσω από το "Ολντ Τράφορντ" της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το "Σέλτικ Παρκ" στη Γλασκώβη. Το κόστος κατασκευής του σταδίου έφτασε τα 430.000.000 λίρες(!), διαθέτει 152 σουϊτες υπερπολυτελείας ενώ οι διαστάσεις του αγωνιστικού χώρου είναι 105x68 μέτρα.

Στον Ολυμπιακό υπολογίζουν κοντά στους 3.000 έλληνες φιλάθλους των Πειραιωτών στο "Emirates Stadium" που ετοιμάζουν να δώσουν το δικό τους ξεχωριστό ρεσιτάλ στο γήπεδο της Άρσεναλ.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες