Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΕΝΤΡΑΓΚ ΤΖΟΡΤΖΕΒΙΤΣ...


Τζόρτζεβιτς: "Είναι πολύ βαριά η φανέλα"........ Ο Π. Τζόρτζεβιτς σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου ο Ολυμπιακός να κάνει μια πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, από τα χρόνια που έμεινε στην ομάδα ξεχώρισε τους Τζιοβάνι και Καρεμπέ, ενώ μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως το μυστικό της επιτυχίας του Θρύλου είναι το δέσιμο που υπάρχει στην ομάδα.


Μιλώντας στην εφημερίδα Αλμα Υγείας ο Θρυλικός αρχηγός αναφέρθηκε στις επιτυχίες της ομάδας εξηγώντας:

"Η επιτυχία δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται όχι μόνο σκληρή δουλειά για την κατακτήσεις αλλά και σωστό προγραμματισμό της ομάδας, τα οποία γίνονται εδώ και χρόνια. Οι σωστές μεταγραφές, το δέσιμο της ομάδας, η στήριξη και η υποστήριξη είναι σημαντικοί άξονες των επιτυχιών. Στον Ολυμπιακό δεν είμαστε απλώς μία ομάδα αλλά μία οικογένεια δεμένη μεταξύ της. Δεν είναι δυνατό, κατά την διάρκεια μίας αγωνιστικής χρονιάς να μην υπάρχουν εμπόδια, δυσκολίες αλλά όλα ξεπερνιούνται όταν ο ένας στηρίζει τον άλλον και φυσικά όταν κοιτάς μπροστά".

"Κάθε Κυριακή αναστενάζει η Ελλάδα"

Η τοποθέτηση του "Τζόλε" σε ερώτηση που του έγινε για τη βία:

"Είμαι κατηγορηματικός. Πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσουν τα κρούσματα βίας εντός και εκτός των αγωνιστικών χώρων. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο αυστηρά μέτρα. Ποτέ στην Ελλάδα δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό σ' αυτόν τον τομέα. Και στις άλλες χώρες γίνονται αυτά, αλλά τα μέτρα είναι πολύ πιο αυστηρά και κάπως περιορίζονται τα περιστατικά βίας. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά το θέμα αυτό, δεν γίνεται η Ελλάδα ν' αναστενάζει κάθε Κυριακή στα γήπεδα".

"Το ποδόσφαιρο βιάζεται"

Όσο για το αν άλλαζε κάτι αν του δινότανε ένα μαγικό ραβδί, εκείνος λέει πως:

"Λύσεις υπάρχουν. Απλές και αποτελεσματικές. Και όμως δεν τίθενται σ' εφαρμογή και δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση να τεθούν. Λύση δεν είναι να παίζεις σε γήπεδο με κάγκελα, ούτε να βρίσκονται στις εξέδρες οι οπαδοί της μίας πλευράς. Ο ρυθμός από δύο πλευρές έχει διαφορετική απήχηση στην ψυχολογία του κάθε παίκτη και το πάθος του είναι πολύ μεγαλύτερο. Να σου πω γιατί; Επειδή πολύ απλά ο ένας θέλει να αποδείξει στους φιλάθλους του ότι είναι αντάξιος των προσδοκιών τους και ο άλλος να τους αποδείξει ότι αξίζει ως παίκτης. Κάποια στιγμή πρέπει να καθίσουν οι αρμόδιοι σε ένα τραπέζι και να θέσουν επί τάπητος όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στους αγωνιστικούς χώρους. Δεν αντέχω εγώ προσωπικά να βλέπω το ποδόσφαιρο να... βιάζεται από μερικούς ανεγκέφαλους".

"Είμαι πολύ τυχερός"

Η παρουσία του Τζόρτζεβιτς στον Ολυμπιακό σηματοδοτήθηκε από μια περίοδο απόλυτης δόξας και επιτυχίας, τόσο για τους ερυθρόλευκους, όσο και για την ομάδα. Με το πνεύμα ειλικρίνειας που τον διακατέχει τονίζει ότι:

"Εγώ προσωπικά θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό που βρέθηκα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή στην ομάδα. Απ' ότι δείχνουν τα γεγονότα έκανα την καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα. Βέβαια ούτε εγώ ο ίδιος φανταζόμουν το μέγεθος της επιτυχίας. Την χρονιά που ήρθα στον Ολυμπιακό η ομάδα άλλαζε σελίδα και μπήκαν κάποιες βάσεις. Όταν δουλεύεις σκληρά πάνω σε σωστές κατευθύνσεις κάποια στιγμή θα έρθουν και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Εκτιμώ πως η ομάδα είναι σε συνεχή τροχιά ανόδου και κινείται σε ρυθμούς εφάμιλλους με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες".

"Μαγικό το 6-2 με τη Λεβερκούζεν"

Σε μια πορεία ετών είναι φυσικό να υπήρχαν χαρές και λύπες. Τα παιχνίδια που έχουν χαραχθεί στην μνήμη του ;

"Από τότε που βρίσκομαι στην ομάδα θα έλεγα την πιο μελανή στιγμή αποτελεί η βαριά ήττα που είχαμε υποστεί από την Γιουβέντους. Μιλάω για το 7-0. Ωστόσο οι καλές στιγμές θα έλεγα ότι ήταν δεκάδες. Όταν μετράς τόσους τίτλους λογικό είναι να δυσκολεύεσαι να επιλέξεις. Σίγουρα το πρώτο πρωτάθλημα που πήρα στον Ολυμπιακό έχει χαραχθεί στην μνήμη μου. Άλλη μία περίπτωση ήταν το 7ο συνεχόμενο με την επικράτηση με 3-0 επί του Παναθηναϊκού στην Ριζούπολη. Τέλος ένα παιχνίδι που ήταν απίστευτο ή αν προτιμάτε μαγικό ήταν η νίκη επί της Μπάγερν Λεβερκούζεν με 6-2".

"Ξεχώρισαν Τζιοβάνι και Καρεμπέ"

Κάθε καλοκαίρι άλλοι παίκτες ερχόντουσαν και άλλοι έφευγαν. Η παρουσία του Πέτρου, όμως, ήταν αυτή που ενέπνεε κάθε ποδοσφαιριστή για να θέλει να γίνεται όλο και καλύτερος. Για το αν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον απ’ όλους αυτούς που συνάντησε στον Ολυμπιακό, έστω και με δυσκολία, λέει:

"Αρκετά δύσκολη ερώτηση. Στον Ολυμπιακό όλοι οι παίκτες που έρχονται είναι αρκετά καλοί. Αν έλεγα κάποιον αυτός θα ήταν ο Τζιοβάνι. Είναι μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Δεν θέλω να θίξω κάποιον απ' τους δεκάδες πολύ καλούς συμπαίκτες μου. Επίσης πολύ ξεχωριστός άνθρωπος με πολυσύνθετη προσωπικότητα είναι ο Κριστιάν Καρεμπέ".

Όσο για το αν υπάρχουν κάποιοι άλλοι συνάδελφοί του που να τον εντυπωσίασαν ξεκαθαρίζει πως:

"Είχα τόσο καλούς συμπαίκτες στον Ολυμπιακό που δεν μπορώ να ξεχωρίσω άλλους".

"Στόχος μας η πορεία στην Ευρώπη"

"Πάντα υπάρχουν ανεκπλήρωτοι στόχοι. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και ο Ολυμπιακός είναι καταδικασμένος να γίνεται και καλύτερος. Θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να κάνει μία πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη. Είναι ο βασικός μας στόχος και πάνω σ' αυτόν δουλεύουμε. Είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο επίπεδο που θέλουμε".

Για τη νέα γενιά που ακολουθεί ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού δηλώνει:

"Αυτό θα το πουν άλλοι και όχι εγώ! Η αλήθεια είναι το επίπεδο στον Ολυμπιακό είναι πλέον πολύ υψηλό. Η φανέλα του Ολυμπιακού είναι βαριά για όσους την φορούν. Τα νέα παιδιά πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους και να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά τους, γιατί ότι και αν γίνει στο στήθος τους θα έχουν το σήμα του Ολυμπιακού".

Μάλιστα δε δίστασε να πλέξει και το εγκώμιο των Σοϊλέδη, Γκαλίτσιου και Μήτρογλου.

"Ευτυχώς έχουν έρθει πολλά ταλαντούχα παιδιά, τα οποία έχουν ήδη μπει στο κλίμα της ομάδας, όπως ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ο Σοϊλέδης, ο Γκαλίτσιος, ο Μήτρογλου και άλλοι και είναι εδώ ήδη!".


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες