Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΝΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ...


Ακόμα ένα βήμα στη μεγάλη μάχη της Ιατρικής

Δύο νέα αιματολογικά τεστ μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίζουν τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου απλά, φθηνά και έγκαιρα χωρίς την ανάγκη για δυσάρεστες και επώδυνες εξετάσεις, ανακοίνωσαν ευρωπαίοι ερευνητές. Το ένα τεστ ανέπτυξε βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας και το άλλο επιστήμονες στη Γερμανία. Και τα δύο χρησιμοποιούν δείγματα αίματος για να εντοπίσουν συγκεκριμένα γενετικά σήματα της ασθένειας και μπορούν να βοηθήσουν τον γιατρό να προβλέψει αν είναι πιθανό να επεκταθεί.

Ο Ερνστ Κάιπερς, ειδικός στον καρκίνο του εντέρου στο Πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ δήλωσε ότι τα νέα τεστ σηματοδοτούν μια πολλά υποσχόμενη πρόοδο στο πεδίο της ανάπτυξης πιο απλών εξετάσεων για τον εντοπισμό του καρκίνου.

Η ερευνήτρια Ουλρίκε Στάιν, η οποία παρουσίασε τα ευρήματά της στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο ECCO-ESMO στο Βερολίνο, δήλωσε πως το τεστ της είναι το πρώτο που μπορεί να εντοπίζει στο αίμα σήματα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τον καρκίνο. Το τεστ της ιατρού Στάιν βρίσκει διάφορους τύπους καρκίνων, περιλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου και του γαστρικού καρκίνου, και έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να εντοπίζει σε ασθενείς τον κίνδυνο ότι ο καρκίνος τους είναι πιθανό να επεκταθεί.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες