Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΕΛΛΑΔΑΡΑ...


ΙΔΑΝΙΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ...

Εκπληκτική πρεμιέρα στον τρίτο όμιλο του 36ου Ευρωμπάσκετ που γίνεται στο Πόζναν για την εθνική μας ομάδα, η οποία «σάρωσε» τους άτυχους Σκοπιανούς με 86-54 και παράλληλα έστειλε μήνυμα ότι μπορεί να πάει μακριά σε αυτή τη διοργάνωση.




Η γαλανόλευκη ουσιαστικά «καθάρισε» τον αγώνα από το πρώτο ημίχρονο, ήταν σοβαρή, έπαιξε άμυνα για σεμινάριο, είχε εντυπωσιακή παραγωγικότητα στην επίθεση αφού σκόραρε 86 πόντους ενώ συνδέθηκαν με το καλάθι οι 11 από τους 12 παίκτες (πλην του αρχηγού Φώτση).
Αρκετά καλοί στο ντεμπούτο τους και οι δύο ομογενείς Καλάθης-Κουφός. Από την άλλη πλευρά οι Σκοπιανοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα στην ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας και παραδόθηκαν φυσιολογικά.

Πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης με 17 πόντους, από 11 πόντους σημείωσαν οι Μπουρούσης και Σχορτσιανίτης, ενώ πολύ καλή η παρουσία και του Περπέρογλου με 10 πόντους. Ο Τζερεμάια Μάσεϊ (12π.) ήταν ο μοναδικός που σημείωσε διψήφιο νούμερο πόντων για την ΠΓΔΜ.


Τα δεκάλεπτα: 28-13, 52-28, 69-37, 86-54

ΕΛΛΑΔΑ (Γιόνας Καζλάουσκας): Καλαμπόκης 5 (1), Μπουρούσης 11 (1), Ζήσης 8, Σπανούλης 17, Καλάθης 4, Φώτσης, Πρίντεζης 6, Γλυνιαδάκης 5, Καϊμακόγλου 3 (1), Κουφός 6, Περπέρογλου 10 (2), Σχορτσιανίτης 11.

ΠΓΔΜ (Γιόβιτσα Άρσιτς): Β. Στεφάνοφ 3 (1), Μιρακόφσκι 3 (1), Ρ. Στεφάνοφ 2, Στογιανόφσκι 6, Μπαζέφσκι, Τασόφσκι, Τσετσέφσκι 9 (1), Αντιτς 9 (1), Στογιανόφσκι 2, Μάσεϊ 12 (1), Σεμαρτζίσκι 8.


ΚΑΖΛΑΟΥΣΚΑΣ:Είμαι πολύ χαρούμενος από την εμφάνιση, αφού τη χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Κάναμε καλό σκάουτινγκ και ίσως ήταν το καλύτερο μέχρι τώρα παιχνίδι μας. Παίξαμε καλή άμυνα και από εκεί θα πρέπει να ξεκινάμε.

Δεν είναι καλό που κάναμε λάθη στο τέλος, η διαφορά φαίνεται και στους αριθμό που έγινε στο πρώτο και το δεύτερο ημίχρονο Δεν είχαμε καλές επιλογές, λόγω βιασύνης στο τρανζίσιον. Το παιχνίδι με τους Κροάτες είναι εντελώς διαφορετικό»

ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ:Είναι σημαντικό να ξεκινάς μ’ αυτό τον τρόπο μία μεγάλη διοργάνωση ώστε να φύγει το άγχος. Εμείς κάναμε εύκολο το παιχνίδι, στην αρχή δεν ήταν έτσι. Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι στη διοργάνωση.

Η νίκη στην πρεμιέρα δίνει ψυχολογία, την οποία πρέπει να μάθεις να διαχειρίζεσαι. Στο τέλος κάναμε κάποια λάθη λόγω της διαφοράς, αφού κοιτάξαμε περισσότερο να ξεκουραστούμε. Δεν έχουμε δει τους Κροάτες, αλλά ξέρουμε ότι είναι καλή ομάδα και έχουν τους ίδιους στόχους μ’ εμάς».

ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ:«Όταν ξεκινάς με μια ομάδα που δεν την ξέρεις, σίγουρα έχεις ένα άγχος περισσότερο. Εμείς μπήκαμε από την αρχή δυνατά, μας βγήκε και κερδίσαμε άνετα. Ο προπονητής μας ζητάει να τρέχουμε στο παιχνίδι μας, να παίζουμε πολύ το “πικ εν ρολ” και όταν είναι μέσα στο ματς ο Σοφοκλής (σ.σ. Σχορτσανίτης), να παίζουμε και στο “λόου ποστ”» «Εγώ είμαι πάντα ο ίδιος και κάνω ότι καλύτερο για την ομάδα μου. Ο προπονητής ζητάει από μένα να παίζω καλή άμυνα, να μαζεύω ριμπάουντ και όταν είμαι ελεύθερος να επιχειρώ μακρινά σουτ».

«Ακόμα είναι αρχή. Ας περάσουμε με το καλό στην επόμενη φάση και θα μπορούμε να μιλήσουμε, καθώς θα έχουμε ρολάρει και θα παίζουμε καλύτερο μπάσκετ».
«Τα Σκόπια δεν ήταν δυνατός αντίπαλος, αλλά με την Κροατία πρέπει να παίξουμε πολύ καλή άμυνα, γιατί αλλιώς θα είναι δύσκολα. Πρόκειται για μία πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς ψηλούς και κοντούς παίκτες, οι οποίοι τρέχουνε πολύ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα 40 λεπτά του αγώνα για να άρουμε τη νίκη», κατέληξε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες