Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1-ΓΚΡΑΝ ΠΡΙ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ...


Το Σαββατοκύριακο το Πρωτάθλημα F1 συνεχίζεται στους δρόμους της Σιγκαπούρης για τη διεξαγωγή του νυχτερινού Γκραν Πρί.



Πίστα

Η Σιγκαπούρη για πρώτη φορά φιλοξένησε αγώνες ταχύτητας τη δεκαετία του 60’ – 70’ , όπου διεξάγονταν αγώνες αυτοκινήτου, αλλά και μοτοσικλέτας. Οι αγώνες δεν συνεχίστηκαν καθώς ήταν δύσκολο να κλέινουν τους δρόμους, αλλά και το 1972 και 1973, πραγματοποιήθηκαν δυο θανατηφόρα ατυχήματα. Απο τότε οι δρόμοι του λιμανιού “ζωντάνεψαν” πέρυσι!

Χαρακτηριστικά

Το μήκος της διαδρομής είναι 5,073 χιλιόμετρα, ενώ αποτελείται απο 23 στροφές, με την πιο γρήγορη να είναι η δέκατη, στην οποία τα μονοθέσια εισέρχονται με 135 km/h, ενω στο κιβώτιο έχουν τρίτη. Τη μεγαλύτερη ταχύτητα τα μονοθέσια την αποκτούν στην ευθεία πριν την έβδομη στροφή, όπου αγγίζουν τα 298 km/h με 7η στο κιβώτιο.

Η καρό σημαία πέφτει στη συμπλήρωση του 61ου γύρου. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου αγώνα είναι τα ....φώτα, 1485 προβολείς, 240 ατσάλινοι πυλώνες, 220.000 λαμπτήρες ...3.180.000 Watt, ισχύ των προβολέων, φωτίζουν την πίστα.

Αλλαγές:

Φέτος, η πίστα παρουσίαζει κάποιες αλλαγές, καθώς οι διοργανωτές έκριναν αναγκαίο να βελτιωθεί το οδόστρωμα, ώστε να μειωθούν οι αναπηδήσεις των μονοθεσίων, έτσι αλλαγές έχουν πραγματοποιηθεί στην είσοδο και στην έξοδο των πιτ, αλλά και σε κάποια κέρμπ. Όσον αφορά τον καιρό, οι πρόβλέψεις κάνουν λόγο για βροχή, κάτι που κάνει το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης ακόμη πιο εντυπωσιακό.

Τον τίτλο του πιο ...γρήγορου στην πίστα έχει ο Κίμι Ραϊκόνεν, με χρόνο 1.45.599, ενώ ο έταιρος οδηγός της Ferrari, Φελίπε Μάσα, είχε κατακτήσει την Πολ Ποζίσιον. Φέτος, ο Φινλανδος φαίνεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, κυριώς στο δεύτερο μισό του Πρωταθλήμτος.

Όσον αφορά, το Πρωτάθλημα των οδηγών δεν έχει ακόμη κριθεί, καθώς Μπαρικέλο και Φέτελ καραδοκούν για πιθανά σταβοπατήματα του πρωτοπόρου Τζένσον Μπάτον. Ωστόσο, στο Πρωτάθλημα των κατασκευαστών η πρώτη και δεύτερη θέση, έχουν “καπαρωθεί”, ενώ το παιχνίδι βρίσκεται στην 3η θέση, μεταξύ Ferrari και McLaren.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες