Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ


Πρώτος στην προτίμηση των ερωτηθέντων για τη θέση του πρωθυπουργού ο Αντώνης Σαμαράς...
 
Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ- Στα τάρταρα η τρικομματική
Όσο βαθαίνει η ύφεση και πλήττονται όλο και περισσότεροι πολίτες, τόσο παγιώνεται το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις μετρήσεις της κοινής γνώμης, αλλά και η τρίτη θέσηγια τη Χρυσή Αυγή στη δημοσκοπική κατάταξη των κομμάτων.


Σε νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Marc για λογαριασμό τουAlpha, το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα συγκεντρώνει 23% στην πρόθεση ψήφου, ενώ τη Νέα Δημοκρατία επιλέγει το 20,8% των ερωτηθέντων.


Στην τρίτη θέση βρίσκεται για μία ακόμα φορά η Χρυσή Αυγή με 9,8% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,7%, το ΠΑΣΟΚ με5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά με 4,8% και τέλος το ΚΚΕ με4,5%.


ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ

ΣΥΡΙΖΑ 23%
ΝΔ 20,8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9,8%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 5,7%
ΠΑΣΟΚ 5,1%
ΔΗΜΑΡ 4,8%
ΚΚΕ 4,5%


Η διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζεται μεγαλύτερη στην εκτίμηση χωρίς λευκά και άκυρα, όπου το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 29% με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 26,2%.

Η Χρυσή Αυγή φτάνει το 12,4%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στο 7,1%, το ΠΑΣΟΚ στο 6,4%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 6,1% και το ΚΚΕ στο 5,7%.



Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο Σαμαράς


Πρώτος στην προτίμηση των ερωτηθέντων για τη θέση τουπρωθυπουργού εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς που συγκεντρώνει ποσοστό46,4%, έναντι 31,7% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 47,5% των πολιτών εκτιμά πως η Ελλάδα θακαταφέρει να βγει από την κρίση που αντιμετωπίζει,  με το 45,8% ναπιστεύει πως δεν θα αποφύγουμε τη χρεοκοπία.

Στα υπόλοιπα ερωτήματα που τέθηκαν στους συμμετέχοντες στηδημοσκόπηση της Marc, το 92,5% δηλώνει πως το οικογενειακό του εισόδημα έχειμειωθεί από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, την ώρα που μόλις το 0,2% έχειδει αύξηση στο οικογενειακό εισόδημά του.

Παράλληλα, το 77,4% έχει δει τον ατομικό του μισθό ναμειώνεται εξαιτίας της κρίσης, με το 22,6% δηλώνει πως παραμένει αμετάβλητο ήαυξήθηκε.

Ακόμα, το 47,6% δηλώνει πως έχει τουλάχιστον έναν άνεργο στοοικογενειακό του περιβάλλον, πράγμα που μεταφράζεται σε περίπου δύο εκατομμύριανοικοκυριά πανελλαδικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες