Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟ TAXISNET-ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

http://i.stpl.gr/image.ashx?m=Fit&f=L2ZpbGVzLzEvbmV3X2ltYWdlcy8yMDEyLTExLTAxLzEzLzExNTQ0ODU5LmpwZw%3D%3D&t=634873617202242790&w=581&h=432Οι ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013, των υπόχρεων της παραγράφου 1 του άρθρου 61 του ΚΦΕ υποβάλλονται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου. Διαβάστε αναλυτικά οδηγίες για την απόκτηση κλειδαρίθμου και οδηγίες για τις φετινές δηλωσεις.
    Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή - φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, η οποία εξουσιοδότηση θα αφορά την διαχείριση των εντύπων Ε1,Ε2 (όπως έχουν ενημερωθεί από τα αρχεία της ΓΓΠΣ) και το Ε3 ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net. Στην περίπτωση αυτή απαιτούνται υπεύθυνες δηλώσεις του Ν.1599/86 με γνήσιο της υπογραφής του φορολογούμενου και της συζύγου του προς το λογιστή.
     Παρατείνεται η ισχύ των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TAXISnet, μέχρι και την 30η  Αυγούστου 2013.
      Συνεπώς,  οι χρήστες του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση .
    Επιπλέον και σε συνέχεια της ΠΟΛ 1186/20.12.2010 Α.Υ.Ο., αναφορικά το θέμα της παραλαβής του κλειδαρίθμου και με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην υπηρεσία μας και τα διάφορα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί μεταξύ φορολογουμένων και Δ.Ο.Υ., διευκρινίζεται ότι, σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτοπρόσωπης παρουσίας του φυσικού προσώπου ή του νομίμως εκπροσωπούντος το μη φυσικό πρόσωπο στην Δ.Ο.Υ., για την παραλαβή του κλειδαρίθμου (αντί του ειδικού πληρεξουσίου), αρκεί η προσκόμιση απλής εξουσιοδότησης για την παραλαβή του κλειδαρίθμου η οποία θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος από Αστυνομικό τμήμα ή Κ.ΕΠ. ή από οποιαδήποτε άλλη δημόσια αρχή που έχει το δικαίωμα αυτό και δεν απαιτείται να αναγράφεται σαν ειδικό πληρεξούσιο ή συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.
    Επισημαίνεται επίσης ότι και σε περίπτωση προσκόμισης γενικού συμβολαιογραφικού πληρεξουσίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παραλαμβάνουν τον κλειδάριθμο από τις Δ.Ο.Υ.

"Αρχική εγγραφή" ή "Επανεγγραφή" ή "Ξέχασα τον κωδικό μου" για το TAXISnet

    Για την απόκτηση κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ TAXISnet θα πρέπει να επισκεφτείτε την παρακάτω σελίδα, πρώτο βήμα είναι να κάνετε ηλεκτρονική αίτηση-εγγραφή, μετά να επισκεφτείτε το τμήμα μητρώου της Δ.Ο.Υ. σας για την παραλαβή του κλειδαρίθμου και τέλος μετά την παραλαβή του κλειδαρίθμου, να κάνετε ενεργοποίηση του λογαριασμού σας.

Εγγραφή Νέου Χρήστη           Ενεργοποίηση Λογαριασμού

Γιατί αλλάζει το TAXISnet; Ποιες νέες υπηρεσίες θα παρέχει το TAXISnet;

Πώς μπορώ να εγγραφώ στο νέο TAXISnet;

Έχω ήδη εγγραφεί στο TAXISnet πριν την 6η/12/2010. Χρειάζεται να εγγραφώ ξανά;

Ειδικό Πληρεξούσιο Έγγραφο

σύμφωνα με τις διατάξεις A.Y.O.
ΠΟΛ1178/07.12.2010 και ΠΟΛ1186/20.12.2010
(Φυσικού Προσώπου)

Ειδικό Πληρεξούσιο Έγγραφο

σύμφωνα με τις διατάξεις A.Y.O.
ΠΟΛ1178/07.12.2010 και ΠΟΛ1186/20.12.2010
(Νομίμου Εκπροσώπου)


Διαβάστε περισσότερα: http://www.taxnews.info/taxisnet/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες