Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Σχέδιο-βόμβα Σόιμπλε για χρεοκοπία κρατών εντός ευρώ αποκαλύπτει τo Spiegel -Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών

Σχέδιο-βόμβα Σόιμπλε για χρεοκοπία κρατών εντός ευρώ αποκαλύπτει τo Spiegel -Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών - MediaΟ Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχεδιάζει έναν μηχανισμό για την διαχείριση διαδικασίας πτώχευσης για μια χώρα εντός της ευρωζώνης, αποκαλύπτει σε δημοσίευμα του το Spiegel. Σύμφωνα με αυτό ο μηχανισμός θα διασφαλίζει την ομαλή αναδιάρθρωση του ενδιαφερομένου σε περίπτωση χρεοκοπίας της χώρας.
Κύριος στόχος είναινα μη διακινδυνεύσει η ύπαρξη της νομισματικής ένωσης και να διασωθεί η ενότητα σε περίπτωση που μια χώρα είναι αφερέγγυα. Ταυτόχρονα ο Σόιμπλε επιδιώκει τα «βάρος» να μοιράζεται στα άλλα κράτη μέλη, πάντα στο πλαίσιο της νομισματικής ένωσης.

Στο κόστος της αναδιάρθρωσης θα συμβάλλουν ή θα επιβαρύνουν κυρίως τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν αγοράσει τα ομόλογα του δημοσίου της εν λόγω χώρας.
Μια τέτοια ρύθμιση πτώχευσης αποσκοπεί επίσης να εμποδίσει τις χώρες με υγιή δημόσια οικονομικά να είναι ευάλωτες σε «εκβιασμό» από μία χώρα που χρειάζεται τα χρήματα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακόμη και πριν από πέντε χρόνια, στην αρχή της ελληνικής κρίσης, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είχε αναπτύξει μια διαδικασία πτώχευσης, όμως, «φυλάχτηκε» στο συρτάρι.
Διαψεύδει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών
Λίγες ώρες αργότερα από την αποκάλυψη έρχεται η διάψευση από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών του δημοσιεύματος.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζήτησε από αξιωματούχους να καταστρώσουν σχέδια για ένα σύστημα αναδιάρθρωσης του χρέους ώστε να μπορεί να παραμείνει στο ευρώ μια χώρα που δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τις οφειλές της.
Ωστόσο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε σήμερα ότι γίνεται οποιαδήποτε προετοιμασία για ένα τέτοιο πλαίσιο.
"Η πληροφορία αυτή δεν είναι σωστή", δήλωσε ο εκπρόσωπος. "Επικεντρώνουμε πλήρως τις προσπάθειές μας στην επίλυση της τρέχουσας ελληνικής κρίσης εντός του πλαισίου του τρέχοντος προγράμματος".
topontiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες