Στα χέρια της Task Force και των Γερμανών ειδικών του Ράιχενμπαχ ανέθεσε τελικώς την ανασυγκρότηση ΕΟΠΥΥ και ΠΦΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Όπως γράφει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», ο υπουργός Υγείας με απόφαση που φέρει ημερομηνία 11.10.2013 παραχώρησε έναντι 4,5 εκατ. ευρώ όλη την υλοποίηση του σχεδίου στην περιβόητη ομάδα Task Force, ενώ ταυτόχρονα υποτίθεται ότι συνομιλεί με γιατρούς και φορείς για να γίνουν οι αλλαγές.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία» οι Γερμανοί ειδικοί θα αναλάβουν με την παχυλή αμοιβή να ανασυστήσουν την ΠΦΥ και να στήσουν τον νέο ΕΟΠΥΥ.
Και όλα αυτά ενώ μόλις πριν λίγες μέρες παρέλαβε πόρισμα-πρόταση από ελληνική επιστημονική επιτροπή και μάλιστα δωρεάν (σχέδιο Σουλιώτη), η υλοποίηση του σχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ και την ΠΦΥ, είχε ήδη ανατεθεί στην Task Force.
Συγκεκριμένα με βάση έγγραφο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Πελοπίδας Καλλίρης αποφασίζεται για το έργο της ΠΦΥ και του νέου ΕΟΠΥΥ να διατεθούν μόνο για φέτος 1 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά για την όλη τεχνική υποστήριξη των Γερμανών εμπειρογνωμόνων θα δοθούν 4,5 εκατ. ευρώ.
Την ίδια ώρα άλλα 10 εκατ. έχουν αποφασισθεί να διοχετευθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «υγεία εν δράση» στην πολυσυζητημένη Task Force.
Το έγγραφο της απόφασης που δημοσιεύει η εφημερίδα μάλιστα περιγράφει βήμα προς βήμα το έργο που θα πρέπει να υλοποιήσουν οι Γερμανοί ειδικοί.
Με βάση την απόφαση τα μέλη της Task Force θα αναλάβουν τη «διοικητική και τεχνική υποστήριξη της Δ/νσης ΠΦΥ του Υ.Υ. στο πλαίσιο της υλοποίησης/εφαρμογής των τιθεμένων στόχων στο πρόγραμμα του Κυβερνητικού Έργου, καθώς και των προτεινόμενων δράσεων στο πρόγραμμα Health in Action. Το έργο προωθείται υπό τις ανωτέρω αυστηρές προϋποθέσεις και έχει διάρκεια 24 μήνες».
Συγκεκριμένα οι Γερμανοί ειδικοί θα πραγματοποιήσουν μεταξύ άλλων όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία:
i) Καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των οικονομικών στοιχείων που απορρέουν από τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας της Χώρας.
ii) Καταγραφή των υφιστάμενων δομών των Κέντρων Υγείας όσον αφορά τη σύνθεση του πληθυσμού ευθύνης τους, τα γεωγραφικά δεδομένα.
iii) Προετοιμασία κειμένου προγραμματικής συμφωνίας, που θα συνάπτεται μεταξύ των συμμετεχόντων (ΚΥ, ιατρεία ΕΟΠΥΥ κλπ) σε δίκτυα ΠΦΥ.
iv) Έρευνα, μελέτη και περιγραφή του προφίλ του οικογενειακού γιατρού.
v) Εκπόνηση μελέτης για την εκπαίδευση γενικών ιατρών, παθολόγων και παιδιάτρων ως οικογενειακών ιατρών.
Το έγγραφο: s.enet.gr/resources/article-files/teliki-symfmona-task-froce.pdf
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου