Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΗΠΑ: Εγκρίθηκε από τη Γερουσία το σχέδιο για επέμβαση στη Συρία

http://www.veteransnewsnow.com/wp-content/uploads/2012/10/iran-syria-map-cropped-from-foreign-policy.gifΕνέκρινε τη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας με  δέκα ψήφους υπέρ, επτά κατά και με έναν από τους γερουσιαστές να δηλώνει «παρών».

Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή της Γερουσίας ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην Ολομέλεια του Σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα.
Η απόφαση κάνει λόγο για μια «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90, σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.
Στο μεταξύ ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ καταθέτοντας ενώπιον μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωσε ότι το κόστος μιας ενδεχόμενης στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της Συρίας, ακόμη και αν είναι περιορισμένη, θα ανερχόταν σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Στελέχη του Πενταγώνου δεν είχαν αποκαλύψει μέχρι σήμερα ποιες είναι οι εκτιμήσεις τους περί του κόστους στο οποίο θα ανερχόταν η ανάληψη στρατιωτικής δράσης εναντίον της Συρίας.
Ωστόσο εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε σήμερα ότι το πλήγμα αυτό θα μπορούσε να χρηματοδοτηθεί με υπάρχοντες πόρους του υπουργείου Αμύνης και χωρίς να υποβληθεί αίτημα προς το Κογκρέσο προκειμένου να εγκριθεί πρόσθετη χρηματοδότηση.
naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες