Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Eπέμβαση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ - 11 συλλήψεις

Αναστάτωση επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) την Παρασκευή, λίγες ώρες μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, με σκοπό τον τερματισμό της κατάληψης, υπό την οποία τελούσε το κτίριο Διοίκησης του ΑΠΘ για περισσότερες από 70 μέρες, από εργολαβικούς υπαλλήλους.

Η επέμβαση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε στις 4:30 τα ξημερώματα. Υπήρξαν 11 συλλήψεις.

Σε βάρος των συλληφθέντων -ηλικίας 31 έως 57 ετών- σχηματίζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Το μεσημέρι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και ήταν σύντομη, καθώς δεν διήρκεσε περισσότερα από δέκα λεπτά.

Η κατάσταση στο ΑΠΘ είχε φτάσει στο απροχώρητο, καθώς οι αίθουσες αλλά και ο προαύλιος χώρος είχαν μετατραπεί σε χωματερή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού του πανεπιστημίου βρέθηκαν ποντίκια!

Οι πρυτανικές Αρχές είχαν αιτηθεί την Τρίτη την παρέμβαση της Εισαγγελίας για το θέμα των σκουπιδιών και ο εισαγγελέας ζήτησε την επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να τερματιστεί η κατάληψη.

"Η κατάληψη συνεχίζεται"

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποιούν εργολαβικοί υπάλληλοι και φοιτητές, διαμαρτυρόμενοι για την επέμβαση δυνάμεων της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των εργολαβικών υπαλλήλων Σιδέρη Κωνσταντινίδη, η κατάληψη και η απεργία συνεχίζονται.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Μυλόπουλος επικοινώνησε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή και ζήτησε την απελευθέρωση των συλληφθέντων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες