Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Β. Σόιμπλε: Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν, αν η Ελλάδα δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις.

Φωτογραφία για Β. Σόιμπλε: Όλα τα λεφτά του κόσμου δεν αρκούν, αν η Ελλάδα δεν κάνει τις μεταρρυθμίσεις.

Την ανάγκη η Ελλάδα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που αποφάσισε, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος για μια ακόμη φορά απέρριψε το ενδεχόμενο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι....το Eurogroup της Τρίτης θα καταλήξει σε συμφωνία.

«Πρέπει να βρούμε μια κοινή γραμμή και πρέπει να την βρούμε την Τρίτη. Εργαζόμαστε με μεγάλη πίεση για αυτό. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε, αλλά το πραγματικό πρόβλημα είναι η Ελλάδα να επανέλθει σε έναν δρόμο και να αλλάξει την οικονομία της ώστε να ξαναγίνει ανταγωνιστική», επισήμανε ο κ. Σόιμπλε, μιλώντας απόψε στο πρώτο γερμανικό κρατικό δίκτυο ARD.

Ο Γερμανός πολιτικός επανέλαβε ότι «η χώρα πρέπει όχι μόνο να αποφασίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις - η ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο μόλις έλαβαν μεγάλες αποφάσεις -, αλλά και να τις εφαρμόσει» και παραδέχθηκε ότι «αυτό είναι δύσκολο, διότι δεν το έχει συνηθίσει η χώρα». Υπογράμμισε ωστόσο ότι οι εταίροι της Ελλάδας δεν μπορούν να παραιτηθούν από αυτό και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Τότε όλα τα λεφτά του κόσμου δεν θα βοηθούσαν. Αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν στην Ελλάδα και για αυτό χρειάζεται η Ελλάδα χρόνο. Και αυτό θα το καταφέρουμε».
 
Πηγή: newsnow.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες