Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Τέλη κυκλοφορίας 2012-2013: πώς θα πληρώσετε και που

Οριστικοποιήθηκε ο νέος τρόπος πληρωμής των τελών κυκλοφορίας. Η απόφαση για την κατάργηση της προμήθειας του γνωστού σήματος είναι οριστική και θα εφαρμοστεί από φέτος, δηλαδή από τα τέλη κυκλοφορίας που πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι έως το τέλος του έτους και αφορούν στο 2013.

Σύμφωνα με ανώτερο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών οι περίπου ένα εκατ. φορολογούμενοι που υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση χειρόγραφα ή ταχυδρομικά θα λάβουν το γνωστό ειδοποιητήριο από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Με το ειδοποιητήριο αυτό θα μεταβούν σε οποιαδήποτε τράπεζα ή μέσω ΑΤΜ ή του ίντερνετ και θα πληρώσουν το τέλος κυκλοφορίας χωρίς να προμηθευτούν σήμα.
Οι φορολογούμενοι που διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet και υπέβαλαν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση θα ειδοποιηθούν για να τυπώσουν το σχετικό ειδοποιητήριο μέσω του taxisnet. Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που δεν θα πληρώσουν το τέλος κυκλοφορίας θα δουν στο επόμενο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος το ποσό του τέλους βεβαιωμένο ως ληξιπρόθεσμο χρέος μαζί με τις σχετικές προσαυξήσεις που θα έχουν υπολογιστεί έως τότε.
Η ΓΓΠΣ αυτήν την περίοδο προχωρά σε διασταυρώσεις προκειμένου να εντοπίσει όσους δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2012. Σύντομα θα τους αποσταλούν σχετικά ειδοποιητήρια προκειμένου να πληρώσουν το διπλάσιο τέλος, όπως ορίζει η φορολογική νομοθεσία.
Από την αλλαγή του τρόπου εξόφλησης των τελών κυκλοφορίας υπολογίζεται ότι το δημόσιο θα εξοικονομήσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 80 εκατ. ευρώ ετησίως. Τόσο είναι το κόστος για την εκτύπωση των σημάτων και των ειδοποιητηρίων καθώς και της αποστολής των τελευταίων.
Διαβάστε τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας 2012-2013

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ gsis.gr
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων άυριο θα είναι αναρτημένα τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας 2013 στο ιντερνετ και συγκεκριμένα στην σελίδα της ΓΓΠΣ gsis.gr οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν την εκτύπωση .Απο Τετάρτη θα ξεκινήσει η πληρωμή από τους φορολογούμενους στις τράπεζες εφορίες και στα ΕΛΤΑ με τα εκτυπωμένα ειδοποιητήρια από το taxisnet.
Η απόδειξη πληρωμής που θα πάρουν οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων η μοτοσυκλετών θα αντικαταστήσει το αυτοκόλλητο σήμα κυκλοφορίας που δεν θα είναι πλεόν υποχρεωμένοι να κολλήσουν σε εμφανή σημείο του οχήματος του.Θα υπάρχουν δύο τρόποι ελέγχου για αυτούς που δεν πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2013.Ο πρώτος τρόπος θα είναι  οι έλεγχοι από την Τροχαία όπου ο οδηγός θα πρέπει  να έχει πάντα μέσα στο αυτοκίνητο την απόδειξη πληρωμής για τα τέλη κυκλοφορίας  και θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφει τον αριθμό κυκλοφορίας.Ο δευτερος έλεγχος είναι οι διασταυρώσεις από την ΓΓΠΣ και η αποστολή ειδοποιητηρίων πληρωμής με πρόστιμο το διπλάσιο του προβλεπόμενου ποσού σε αυτούς που δεν πληρώσουν τα τέλη βάση της προθεσμίας που θα δώσει το Υπουργείο Οικονομικων .
Οδηγίες της εκτύπωσης για τα τέλη κυκλοφορίας θα σας δώσουμε όταν θα ξεκινήσει η εφαρμογή.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/08/teli-kykloforias/#ixzz2BMBDXfTp


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες