Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Φόρος – σοκ για την ιδιοκατοίκηση!!

Θα φορολογείται ως εισόδημα το ποσό που «γλιτώνει» κανείς μένοντας στο δικό του σπίτι

Φόρος – σοκ για την ιδιοκατοίκηση
Δηλαδή θα επιβληθεί φόρος σε εισοδήματα που δεν υπάρχουν και θα υπολογιστεί ένα ποσό-τεκμήριο που προκύπτει από την ιδιοκατοίκηση, επειδή κάποιος δεν πληρώνει ενοίκιο!

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», το ποσό αυτό θα υπολογίζεται με 3,5% επί της τιμής ζώνης του ακινήτου και στη συνέχεια επί τα τετραγωνικά.
Επίσης θα υπολογίζεται η παλαιότητα και τέλος θα υπάρχει ένας ειδικός συντελεστής (ίσως δεν είναι κοινός για όλους).
Έτσι θα προκύπτει ένα ποσό το οποίο θα προστίθεται στο εισόδημα του πολίτη και το οποίο φυσικά θα φορολογείται με βάση τις υπάρχουσες φορολογικές κλίμακες.
Για ένα ποσό που ... δεν έχουν λοιπόν οι πολίτες, αλλά το ανακαλύπτει το κράτος, θα καλούνται να πληρώσουν φόρο από 10% ως και 35%!

Φωτογραφία για Έχεις δικό σου σπίτι?..Τσίμπα κι άλλους φόρους..
Ακόμη πιο ισχυρό είναι το φοροσόκ που επιφυλάσσουν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα σε εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.

 Οπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος, οι νέες φοροεισπρακτικές ρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων δεν θα περιοριστούν μόνο στην κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, ούτε στην αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων με συντελεστη 35%.

 Το πακέτο θα περιλαμβάνει κι άλλα μέτρα-φωτιά:

 - Θα καταργηθούν όλες οι εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.

 - Θα καταργηθούν οι περισσότερες από τις αλλαγές που ισχύουν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, με αποτέλεσμα να επιβληθούν φόροι στην ιδιοκατοίκηση και στα επιδόματα των τριτέκνων, των πολύτεκνων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων.

 - Θα εξαλειφθούν όλα τα ειδικά ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα που ισχύουν για χιλιάδες κατοίκους ελληνικών νησιών και παραμεθόριων περιοχών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες