Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ανησυχία για το νέο τύπο γρίπης

Την προσοχή των υγειονομικών αρχών έχει προκαλέσει ο νέος τύπος του ιού της γρίπης ο οποίος έχει προσβάλει πολλούς ενώ ήταν η αιτία θανάτου για 15 ανθρώπους στη χώρα μας.
Το πρόβλημα που δημιουργείται είναι πως το υπάρχον εμβόλιο δεν καλύπτει τη λοίμωξη για το νέο ιό και όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, για αυτό το λόγο τα συμπτώματα από μια τέτοια γρίπη είναι πολύ έντονα.
Τα συμπτώματα είναι μεταξύ άλλων έντονος πόνος στο στήθος, πονοκέφαλος αλλά και πολύ υψηλός πυρετός. Η νόσος κρατά 8 με 10 ημέρες ενώ μετά αφήνει βήχα όπως σημείωσε και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Πάντως η προειδοποίηση των υγειονομικών αρχών είναι όποιος εμφανίζει αυτά τα συμπτώματα  για να μην εμφανισθούν επιπλοκές όπως βρογχίτιδα, να σπεύδει στο γιατρό.
Όσον αφορά τα εμβόλια που είχε προμηθευθεί το ελληνικό κράτος όταν είχε ξεσπάσει η επιδημία της γρίπης και έμειναν απόθεμα στο υπουργείο Υγείας, η ηγεσία του υπουργείου προσπαθεί να επιστρέψει τις μεγάλες ποσότητες προκειμένου να πάρει πίσω τα χρήματα, κάτι το οποίο βρίσκει αντίθετες τις φαρμακευτικές εταιρείες που έχουν προμηθεύσει τα εμβόλια.
Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο «θα πάρουμε πίσω όλα τα λεφτά από τα εμβόλια. Θα κερδίσουμε τις εταιρείες».

spnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες