Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Λευκωσία: Επεισοδιακή η δίκη για την κλοπή της σορού του Τ.Παπαδόπουλου


Στις 4 Απριλίου το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας θα εκδώσει την απόφασή του για το κατά πόσον οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της σύλησης του τάφου και κλοπής της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, από το Κοιμητήριο Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά στις 11 Δεκεμβρίου 2009, είναι ένοχοι ή όχι. Στη σημερινή δικάσιμο, η κατηγορούσα Αρχή και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων κατέθεσαν τις γραπτές τους αγορεύσεις. Οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση είναι ο Ινδός Σαρμπτζίτ Σίνγκ, ο Μάμας Προκοπίου και ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας.

Ωστόσο, χρειάστηκε να κινητοποιηθεί η αστυνομική συνοδεία, προκειμένου ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας να αναγκαστεί να αποχωρήσει από την αίθουσα του Κακουργιοδικείου, γιατί ήθελε να μιλήσει στον Πρόεδρο του Κακουργιοδικείου, επειδή, όπως ισχυρίστηκε, υπάρχουν ''νέα στοιχεία''.

Οι τρεις κατηγορούνται ότι στις αρχές Δεκεμβρίου 2009, στη Λευκωσία, συνωμότησαν μεταξύ τους να διαπράξουν τα αδικήματα της βεβήλωσης, της παράνομης εισόδου σε τόπους ταφής, της προσβολής αποθανόντος και της χωρίς διάταγμα εκταφής πτώματος.

Κατηγορούνται επίσης, ότι τη νύκτα της 10ης προς 11η Δεκεμβρίου 2009, στην Κάτω Δευτερά Λευκωσίας, βεβήλωσαν αντικείμενο που θεωρείται ιερό από συγκεκριμένη τάξη προσώπων με σκοπό την ύβριση της θρησκείας και ότι εισήλθαν εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου, όπου ήταν θαμμένος ο Τάσσος Παπαδόπουλος, βεβήλωσαν τον τάφο του και ξέθαψαν τη σορό του.

Επίσης, κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε τόπο ταφής και ενώ γνώριζαν ότι ενέχεται να πληγούν τα αισθήματα της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, εισήλθαν παράνομα στον τόπο ταφής του εντός του Κοιμητηρίου Αγίου Νικολάου και επέδειξαν ασέβεια στα λείψανα του Τάσσου Παπαδόπουλου.

Κατηγορία απαγγέλθηκε και για εκταφή πτώματος χωρίς διάταγμα Δικαστηρίου, αλλά και για προσβολή της μνήμης αποθανόντος προσώπου με τη μετακίνηση της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες