Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΣΟΚ!!!!!ΣΕΙΣΜΟΣ 8,9 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ!!!ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ...


Σεισμός 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (11/3) στην Ιαπωνία ενώ εξαιτίας της ισχυρότατης δόνησης έχουν σημειωθεί 2 τσουνάμι με έναν άνδρα νεκρό. Μέχρι την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική έχει σημάνει συναγερμός για τσουνάμι.

Ο σεισμός διήρκεσε περίπου 2 λεπτά, όπως αναφέρουν τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ενώ έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Τόκιο με τους πολίτες να βγαίνουν έντρομοι από τα κτήρια.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στις βορειοανατολικές ακτές της χώρας, 380 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της χώρας.

Παράλληλα, εικόνες με κτήρια τυλιγμένα από τις φλόγες κάνουν το γύρο του κόσμου ενώ σε ισχύ είναι προειδοποίηση για τσουνάμι σε Ιαπωνία, Ρωσία και Μαριάννες Νήσους.

Λίγα λεπτά μετά την ισχυρότατη δόνηση κύματα ύψους 4,6 μέτρων έφθασαν στις ακτές της Iαπωνίας στον Ειρηνικό.

Παράλληλα, ακολούθησε ισχυρός μετασεισμός 7,9 Ρίχτερ, διακόπηκαν αεροπορικές και σιδηροδρομικές συγκοινωνίες ενώ αυτοκίνητα έπεσαν στη θάλασσα.

Μετά το πρώτο τσουνάμι σημειώθηκε και δεύτερο ύψους 10 μέτρων το οποίο έπληξε την ακτή του Σεντάι στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία.


Πληροφορίες αναφέρουν πως στέγη κτιρίου στο κέντρο του Τόκιο κατέρρευσε κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε φοιτητές με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματισμοί.

Επίσης, πλημμύρισε ο χώρος στάθμευσης του πάρκου αναψυχής της Ντίσνεϊλαντ στο Τόκιο χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν ήταν άτομα την ώρα της δόνησης.

Στις φλόγες διυλιστήριο

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί διυλιστήριο Cosmo Oil στην πόλη Ιισιχάρα εξαιτίας της ισχυρότατης δόνησης.

Μάλιστα, λόγω της δόνησης διακόπηκε η λειτουργία των πυρηνικών εργοστασίων στις περιφέρειες Μιγιάτζι και Φουκουσίμα που είναι κοντά στον Ειρηνικό.



"Ένας σεισμός τέτοιου μεγέθους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό τσουνάμι ικανό να πλήξει τις ακτές κοντά στο επίκεντρο σε λίγα λεπτά και τις πιο απομακρυσμένες ακτές σε λίγες ώρες", αναφέρει το Κέντρο Παρακολούθησης του Ειρηνικού.


Προσέθεσε μάλιστα πως το τσουνάμι ενδέχεται να αποτελείται από σειρές κυμάτων, με απόσταση από πέντε λεπτά μέχρι μία ώρα μεταξύ τους και ότι το πρώτο κύμα είναι πιθανόν να μην είναι το ισχυρότερο.

Επίσης, συναγερμός σήμανε για το νησί Γκουάμ, την Ταϊβάν, τα Νησιά Μάρσαλ, την Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, το Ναούρου, τη Μικρονησία, τη Χαβάη την Αυστραλία και Νότια Αμερική




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες