Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Λίβανος : Βρέθηκαν τα μεγαλύτερα τμήματα του μοιραίου Boeing...


Σε βάθος 45 μέτρων εντόπισαν οι ομάδες έρευνα τα μεγαλύτερα τμήματα του αεροσκάφους των Αιθιοπικών Αερογραμμών, που κατέπεσε τη Δευτέρα (25/01) στα ανοιχτά του Λιβάνου, στοιχίζοντας τη ζωή των 90 επιβατών του.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργού Μεταφορών του Λιβάνου, εντοπίστηκε το σημείο, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα κομμάτια του αεροσκάφους σε βάθος 45 μέτρων. «Αυτό είναι πολύ μεγάλη πρόοδος», επισήμανε ο Λιβανέζος Υπουργός, αλλά δεν διευκρίνισε αν πρόκειται για τον σκελετό του αεροσκάφους.
Ο ίδιος είπε ακόμα πως το σκάφος «Ocean Alert» χτενίζει την περιοχή αυτή της Μεσογείου και παίρνει φωτογραφίες ώστε οι ερευνητικές ομάδες να έχουν μια καλύτερη εικόνα των ευρημάτων.

Η πτήση των Αιθιοπικών Αερογραμμών 409, με 90 επιβαίνοντες και προορισμό την Addis Ababa, συνετρίβη στη Μεσόγειο 4 μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του αεροσκάφους, κάτω από κακές καιρικές συνθήκες.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με την επίσημη λίστα επιβατών, στο αεροσκάφος επέβαιναν 83 επιβάτες και 7μελές πλήρωμα. Από αυτούς, 54 ήταν Λιβανέζοι, 22 Αιθίοπες, 2 Βρετανοί, ενώ υπήρχαν και Καναδοί, Ρώσοι, Γάλλοι, Ιρακινοί και Σύριοι υπήκοοι.

Στις 27 Ιανουαρίου, το αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Ramage εντόπισε τα μαύρα κουτιά στη θάλασσα σε βάθος 1.300 μέτρων, αλλά δεν έχουν ακόμα ανασυρθεί.

Τα μαύρα κουτιά θα ρίξουν φως στο γιατί ο πιλότος δεν ακολούθησε τις οδηγίες του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου της Βηρυτού.

Το αεροσκάφος που είχε κατασκευαστεί πριν οκτώ χρόνια, είχε υποβληθεί σε έλεγχο στις 25 Δεκεμβρίου και δεν είχε εντοπιστεί κανένα τεχνικό πρόβλημα.


Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, το αεροσκάφος έκανε μια απότομη στροφή πριν χαθεί από τα ραντάρ.

Από την πρώτη στιγμή, αξιωματούχοι έκαναν λόγο για πτώση του αεροσκάφους λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ εκπρόσωπος του Διεθνούς Αεροδρομίου της Βηρυττού, δήλωσε πως το αεροσκάφος είχε χτυπηθεί από κεραυνό πριν καταλήξει στη Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τον Υπουργό Άμυνας της χώρας, υπάρχει ηχογραφημένη συνομιλία, που μαρτυρά πως ο πιλότος του αεροσκάφους αγνόησε την τελευταία οδηγία του πύργου ελέγχου, που του υποδείκνυε ποια κατεύθυνση να ακολουθήσει για να αποφύγει την καταιγίδα, ακολουθώντας την αντίθετη πορεία.

Η συνομιλία δείχνει ότι ο πύργος ελέγχου ζήτησε από τον πιλότο να στρίψει για να αποφύγει την καταιγίδα, αλλά το αεροπλάνο πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση, σύμφωνα με τον Ελίας Μουρ, ο οποίος προσέθεσε πως δεν είναι ακόμα γνωστό το εάν ο πιλότος εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του αεροσκάφους.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες