Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


Πάγωμα μισθών και προσλήψεων στο Δημόσιο, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, αύξηση φόρων στα καύσιμα, περικοπές επιδομάτων και αύξηση του ΦΠΑ, ήταν η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε, με διάγγελμα του, ο Γιώργος Παπανδρέου...


Ο πρωθυπουργός περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της οικονομίας μετά και την ομιλία του στη Βουλή, την Δευτέρα.

Βιώνουμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο, για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης, τόνισε και επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο κέντρο ευρύτερου κερδοσκοπικού παιχνιδιού. Χαρακτήρισε τις αλλαγές επώδυνες, αλλά αναγκαίες δηλώνοντας παράλληλα ότι έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών.

Είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου, ότι είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις και υπογράμμισε πως είναι εθνικό χρέος να ακυρώσουμε τις προσπάθειες που γίνονται για να σπρώξουν τη χώρα στο γκρεμό.

Όπως προανήγγειλε, στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που παρουσιάζεται την ερχόμενη εβδομάδα, πέραν της αύξησης του φόρου στα καύσιμα, θα συμπεριληφθεί αύξηση φορολογίας στις off shore εταιρείες και φορολόγηση μερισμάτων των μετόχων.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνηση είναι εδώ για όλους τους πολίτες και δήλωσε βέβαιος ότι και οι πολίτες είναι εδώ για τη χώρα. Ανακοίνωσε έναρξη διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για ενιαίο μισθολόγιο.

Τέλος δεν παρέλειψε να στείλει και μήνυμα στους αγρότες. Δεν έχουμε περιθώρια, τόνισε, ως λαός να αντέξουμε παρατεταμένα μπλόκα, απεργίες και στάσεις εργασίας.

Ο Γ. Παπανδρέου είχε συναντηθεί νωρίτερα με Αλέκα Παπαρήγα, Γ. Καρατζαφέρη, Αλέξη Τσίπρα και Αντώνη Σαμαρά.

Θα στηρίξουμε ότι είναι απαραίτητο δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς. Προσφέρουμε στήριξη αλλά όχι «λευκή» επιταγή. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναβλητικότητα, εσωτερική διγλωσσία και ασυγχώρητη απραξία, επισημαίνοντας ότι προεκλογικά «έταξε στους πάντες τα πάντα». «Τα σοβαρά μέτρα πρέπει να παρθούν τώρα»,τόνισε ο κ. Σαμαράς, προσθέτοντας: «Λέμε ναι σε μέτρα που περιορίζουν τη σπατάλη. Λέμε όχι σε μέτρα που θα ματώσουν τους αδύναμους και θα οδηγήσουν σε φυγή κεφαλαίων».

Η Αλέκα Παπαρήγα ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ δεν είναι διατεθειμένο να στηρίξει κανένα αντιλαϊκό μέτρο, στο όνομα της κρίσης και κάλεσε τον λαό να οργανώσει την αντεπίθεση του, αρχής γενομένης από την απεργία της 10ης Φεβρουαρίου.

Έρχονται σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα, καμία συναίνεση σε ένα νεοφιλελεύθερο σχέδιο εξόδου από την κρίση δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό για την οικονομία. Πρόσθεσε πως "Συναίνεση σε αυτή την πολιτική η κυβέρνηση μπορεί να έχει μόνο από τη Δεξιά, από τον κ. Σαμαρά και από τον κ. Καρατζαφέρη". Ζητήσαμε από τον Πρωθυπουργό να μην επιμείνει στην εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας, αλλιώς θα είναι πρόγραμμα αποσταθεροποίησης.

«Επιβάλλεται σύνεση και σοβαρότητα, εάν υπάρχει ρεαλισμός και όχι μικροκομματικές σκοπιμότητες, έχουμε την ελπίδα ότι θα στηθεί σκηνικό αισιοδοξίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Αν μη τι άλλο πρέπει να ακούσουμε με σοβαρότητα και όχι εμπάθεια το τι θα πει ο πρωθυπουργός. Δεν πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως εχθρό της χώρας. Εάν διαπιστώσουμε κίνητρα ή κακό τρόπο χειρισμού, θα τον ελέγξουμε» κατέληξε.

Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε και αιχμές για την γραμματέα του ΚΚΕ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να περίμενε συναίνεση από την κ. Παπαρήγα.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες