Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ


Μετά τις έντονες αντιδράσεις από χαμηλά και μεσαία εισοδήματα που αδυνατούν να συγκεντρώσουν τις απαιτούμενες αποδείξεις για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο, το οικονομικό επιτελείο προχωρά σε επανεξέταση όλων των παραμέτρων...


Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται ο συντελεστής 30% να πέσει στο 20% για τα εισοδήματα έως 40.000 ευρώ, ή να προστεθούν ενδιάμεσοι συντελεστές με στόχο την ελάφρυνση χαμηλών εισοδημάτων.

Αντιδράσεις όμως υπάρχουν και από ζευγάρια χαμηλόμισθων, που ζητούν να ισχύσει ο συντελεστής 20% για όλους, καθώς εάν εφαρμοσθούν, τελικά, κλιμακωτοί συντελεστές το κοινό εισόδημα μιας μέσης οικογένειας παραμένει στην κλίμακα του 30%, δηλαδή χρειάζεται 1.000 ευρώ το μήνα σε αποδείξεις, κάτι που θεωρούν αδύνατο.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μίλησε για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο και χαρακτήρισε ως κοινωνικά δίκαιο. Σε ότι αφορά το μέτρο των αποδείξεων, ο υπουργός τόνισε ότι το ν/σ βρίσκεται ακόμη σε διάλογο, και έτσι εξετάζονται ακόμη τα περιθώρια βελτιώσεων ή τροποποιήσεων.

Όλοι πρέπει να κόβουν απόδειξη, είπε ο υπουργός Οικονομικών και τόνισε ότι με βάση τη γενική κατεύθυνση του «χτισίματος» του αφορολόγητου, θα καταλήξουμε σε μια ρύθμιση που όλοι θα δούμε ότι είναι δίκαιη. Ζητάμε ένα μέρος του αφορολόγητου να καλύπτεται με αποδείξεις, είπε επίσης.

Χρειάζεται ψυχραιμία και γερά νεύρα, τόνισε ο υπουργός σχετικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας μας και την απόφαση στήριξης από την ΕΕ, ενώ υπογράμμισε ότι βρισκόμαστε σε μια δύσκολη συγκυρία, όπου όμως με πρόγραμμα και πολλή δουλειά θα τα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε.

Πρέπει να δείξουμε στην πρώτη αξιολόγηση, τον Μάρτιο, ότι αυτά που δεσμευθήκαμε τα κάνουμε, είπε επίσης ο υπουργός Οικονομικών. Οι αλλαγές στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό, στον προϋπολογισμό έχουν προχωρήσει και ο προϋπολογισμός του 2010 εκτελείται κανονικά, δήλωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι αν τα δείξουμε όλα αυτά, θα δείξουμε ότι είμαστε πάνω στο στόχο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες