Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ


Άρχισαν να αποχωρούν σταδιακά τα τρακτέρ από μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, καθώς το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο, αποφάσισε αναστολή των κινητοποιήσεων...
Την αναστολή των κινητοποιήσεων συμφώνησαν οι αγρότες από τα μπλόκα Κερδυλλίων, Χρυσούπολης, Εξοχής, Χαλκηδόνας, Ευζώνων, Δοϊράνης, Βογατσικού, Πρεσπών, Αλαμάνας, Παλιού Λεβέντη, Ριτσώνας και στο 90 χλμ στο δρόμο των Θηβών.

Με σαφείς αιχμές για την κυβέρνηση και με μήνυμα ακόμη και για αιφνιδιαστικό αποκλεισμό του εθνικού δρόμου, αποχώρησαν από το μπλόκο της Αλαμάνας οι αγρότες που βρίσκονταν εκεί από τις 15 Ιανουαρίου. Πάντως δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο περισσότερο δυναμικής κινητοποιήσεις μετά τις 15 Μαρτίου αν δεν καταβληθεί η ενιαία ενίσχυση.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσής τους, λίγο πριν δοθεί το σύνθημα της αποχώρησης, τονίστηκε σε όλους τους τόνους η πλήρης δυσαρέσκειά τους για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση το αγροτικό θέμα, ενώ υπογράμμισαν μένουν προσηλωμένοι στις αποφάσεις του πανελλαδικού οργάνου στο οποίο συμμετέχουν.

Την ίδια ώρα αποχώρησαν και από το μπλόκο στην Ελάτεια οι αγρότες σημειώνοντας πως «βάζουμε το όπλο μας παρα-πόδα. Βάζουμε τα θέματα των αγροτών πάνω στο τραπέζι της πολιτικής εξουσίας. Μένουμε και περιμένουμε να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Στάθης Τσαπρούνης από την Ελάτεια.

Στο μεταξύ, ανυποχώρητοι παραμένουν οι αγρότες στα μπλόκα Προμαχώνα, Νίκαιας και άλλων περιοχών, που δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη της Βέροιας και η περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων τους αναμένεται να αποφασιστεί σε σύσκεψη των «12» μπλόκων από την Θεσσαλία και τη Μακεδονία, που έχουν συγκροτήσει κοινό μέτωπο και κοινό διεκδικητικό πλαίσιο, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το μεσημέρι στον Τύρναβο. Έτσι, συνεχίζεται ο αποκλεισμός του μεθοριακού σταθμού στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, όπου και πάλι οι νταλίκες σχηματίζουν ουρές.

Και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας, εξακολουθούν να παραμένουν στις θέσεις τους και μαζί με τα υπόλοιπα μπλόκα που συντάσσονται με την πλατφόρμα των 9 αιτημάτων που είχε θέσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας, έχουν ζητήσει να συναντηθούν με την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή, την ερχόμενη Τρίτη.

Στον Τύρναβο, ο δρόμος Λάρισας - Κοζάνης εξακολουθεί να παραμένει κλειστός, καθώς τα τρακτέρ των αγροτών εκεί, είναι κάθετα τοποθετημένα στο οδόστρωμα. Συγκεντρωμένα παραμένουν τα τρακτέρ στα Πράσινα Φανάρια και στα διόδια Μαλγάρων Θεσσαλονίκης, καθώς οι αγρότες αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, χωρίς όμως να διακόπτουν την κυκλοφορία.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες