Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ


Εβδομάδα κυβερνητικών ανακοινώσεων για φορολογία, εισοδηματική πολιτική και ασφαλιστικό είναι αυτή που ξεκινά από τη Δευτέρα.
Την Δευτέρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, αναμένεται να «κλειδώσει» η νέα φορολογική μεταρρύθμιση και η εισοδηματική πολιτική του 2010...


Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο φορολογικό νομοσχέδιο προβλέπει ενιαίο αφορολόγητο για όλους στις 12.000 ευρώ, το οποίο θα συνδέεται με τις αποδείξεις και νέα φορολογική κλίμακα με 5 ή 6 συντελεστές. Επίσης, καταργούνται η αυτοτελής και η τεκμαρτή φορολόγηση όπως και οι περισσότερες φοροαπαλλαγές.

Την Τρίτη θα ανακοινωθούν και οι αλλαγές στο Ασφαλιστικό για την παράταση του εργασιακού βίου. Οι μεγαλύτερες ανατροπές έρχονται για τις γυναίκες με ανήλικο παιδί, τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Μια από τις εισηγήσεις, που δέχεται το κυβερνητικό επιτελείο, είναι η συνταξιοδότηση άνευ ορίου ηλικίας, ύστερα από 40 χρόνια εργασίας. Βέβαιη θεωρείται και η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων.

Ένα από τα σενάρια που μελετά μέχρι και την τελευταία στιγμή το υπουργείο Οικονομικών είναι και η καθιέρωση μίνιμουμ οικογενειακού εισοδήματος 35.000 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ο προφανής στόχος είναι να εντοπιστούν όσοι φοροδιαφεύγουν, να τους επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα, ακόμη και να οδηγηθούν στη φυλακή.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα της Κυριακής για μια τετραμελή οικογένεια με σπίτι και αυτοκίνητο θα ισχύει οικογενειακό τεκμήριο 35.000 ευρώ. Για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ θεσπίζεται φορολογικός συντελεστής 40% ενώ μειώνονται οι κρατήσεις για όσους δηλώνουν κάτω από 30.000 ευρώ



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες