Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...


Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας προβλέπει για το Σάββατο (6/2) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.




Πιο αναλυτικά, στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν σε περιοχές της Μακεδονίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Τα φαινόμενα το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και το βράδυ στη Θράκη θα είναι κατά τόπους έντονα ενώ θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και από το βράδυ στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 7 βαθμούς.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Χιόνια στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο πάνω από τα 600 μέτρα. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα το απόγευμα θα εξασθενήσουν πρόσκαιρα στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ και από το μεσημέρι βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 ως 15 βαθμούς.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα τα οποία το απόγευμα θα είναι έντονα στην Πελοπόννησο, το βράδυ θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 και από το βράδυ δυτικών διευθύνσεων εξασθενουντες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 ως 15 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν νεφώσεις οι οποίες θα αυξηθούν και βαθμιαία από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές. Το βράδυ θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα υπάρχουν νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας το απόγευμα. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις με βροχές και χιόνια στα γύρω ορεινά. Καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα θα είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 ως 5 βαθμούς.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες