Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

TO MEΞΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΕΤΗΣΙΩΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΑΞΙΑΣ 811 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΔΟΛΑΡΙΩΝ...


Το Μεξικό καταναλώνει ετησίως ναρκωτικά αξίας 811 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές ενός δημοτικού αστυνομικού κυμαίνονται από 77 έως 330 δολάρια, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ασφαλείας.

«Η συνολική αξία της (εγχώριας) αγοράς ανέρχεται σε 811,08 εκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο υπουργός Γκενάρο Γκαρσία Λούνα παρουσιάζοντας μια έκθεση σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η διαφθορά στις τάξεις της αστυνομίας στο Μεξικό, κατά της οποίας οι αρχές έχουν εξαπολύσει την «επιχείρηση καθαρά χέρια» από τα μέσα του 2008, δεν θα πάψει αν οι μισθοί παραμείνουν τόσο χαμηλά, τόνισε ο Γκαρσία Λούνα.



εκατομμύριο χρήστες κοκαΐνης, επισήμανε ο υπουργός.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, οι ΗΠΑ είναι ο πρώτος πελάτης παγκοσμίως κοκαΐνης, με έξι εκατομμύρια χρήστες, ενώ σε 25 εκατομμύρια ανέρχονται οι χρήστες μαριχουάνας. Κάθε κιλό κοκαΐνης που πωλείται στις ΗΠΑ αποφέρει 95.000 δολάρια στα καρτέλ του Μεξικού, υπογράμμισε.

Οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, παραλαμβάνουν σχεδόν το ήμισυ της παγκόσμιας ετήσιας παραγωγής που υπολογίζεται σε 850 με 900 τόνους, η οποία προέρχεται αποκλειστικά από τη Λατινική Αμερική.

Στο Μεξικό ο πόλεμος ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών για τον έλεγχο της διακίνησής τους και της προμήθειας της αμερικανικής αγοράς έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 15.000 ανθρώπων στη χώρα από το Δεκέμβριο του 2006, όταν ο συντηρητικός Φελίπε Καλντερόν ανέλαβε την προεδρία. Η κυβέρνησή του έχει θέσει ως εθνική προτεραιότητα την πάταξη των καρτέλ. Στην «επιχείρηση καθαρά χέρια» μετέχουν επίσης τουλάχιστον 50.000 στρατιωτικοί σε αστυνομικό ρόλο.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες