Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ


Σειρά μέτρων για τη πάταξη της εισφοροδιαφυγής και τον περιορισμό της δαπάνης στα ασφαλιστικά Ταμεία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Στα μέτρα περιλαμβάνονται πρόστιμα για παραβάτες των εργασιακών ρυθμίσεων, αλλά και κίνητρα για τις συνεπείς επιχειρήσεις...
Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από την 1η Φεβρουαρίου και θα διενεργηθούν από μικρά συνεργεία, την ίδια ώρα που το υπουργείο ξεκινά ενημερωτική εκστρατεία με σύνθημα «Το νόμιμο συμφέρει».
Σύμφωνα με τα όσα είχε πει στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή επί προτάσεως νόμου του ΚΚΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος , η εισφοροκλοπή ανέρχεται σε 4,7 δισεκατομμύρια και αφορά 239.000 επιχειρήσεις-οφειλέτες, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος οφειλέτης, κατά τον υπουργό, είναι η κρατική Ολυμπιακή με 600 εκατομμύρια. Όπως παραδέχθηκε ο κ. Λοβέρδος, πρωταθλητής στην εισφοροδιαφυγή είναι το ίδιο το κράτος «που δεν πληρώνει φερ' ειπείν εισφορές για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν υπάρχει ούτε καν λογαριασμός, ούτε τοκίζονται. Ούτε οι ΔΕΚΟ αποδίδουν εισφορές». είπε.
Μιλώντας για τα αποθεματικά των Ταμείων, ο υπουργός Εργασίας προσδιόρισε τη λογιστική ζημιά από τα δομημένα ομόλογα σε περίπου 230 με 250 εκατομμύρια ευρώ, ωστόσο διευκρίνισε πως ο συνολικός απολογισμός από τις επενδύσεις σε μετοχές, παρά την κρίση του 1999-2000 είναι θετικός. Παρ'Α όλα αυτά, ο υπουργός αποκάλυψε πως «σήμερα τα αποθεματικά είναι εκεί και κάθονται, γιατί οι διοικήσεις των Ταμείων έχουν φοβηθεί και δεν αποτολμούν επενδυτικές προσπάθειες», ενώ προανήγγειλε και την αποδοτικότερη αξιοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ταμείων.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες