Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΑ ΜΙΝΤΙΑΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...


Η παρουσίαση με τους υποψήφιους καλύτερους ποδοσφαιριστές για τα 50 χρόνια της Α' Εθνικής «συνεχίζεται στον ΣΚΑΪ την Πέμπτη 14/1 στις 23.00 με τις «Χρυσές Ενδεκάδες».



Την σκυτάλη παίρνουν αυτή την φορά οι υποψήφιοι της δεκαετίας του 1980. Μεγάλοι ποδοσφαιριστές μιλούν στην κάμερα της εκπομπής και στον Κώστα Ντάλτα. Συγκεκριμένα θα μιλήσουν οι Βασίλης Χατζηπαναγής, Νίκος Σαργκάνης, Χρήστος Δημόπουλος, Ντίνος Κούης, Γιάννης Γκαλίτσιος, Τάκης Παραφέστας.
Να σημειωθεί ότι ο ΣΚΑΪ θα προβάλει και σε επανάληψη τις «Χρυσές Ενδεκάδες». Η αρχή γίνεται από το Σάββατο 15/1 στις 11.00 με τους υποψήφιους για τις δεκαετίες 1960-1970, ενώ η εκπομπή για τους υποψήφιους του 1980 θα μεταδοθεί σε επανάληψη το Σάββατο 22/1 επίσης στις 11.00.


Αναστασιάδης στο «Γκολ χωρίς σύνορα»

Το «Γκολ χωρίς σύνορα» επιστρέφει ανανεωμένο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ από το Σάββατο 15/1 στις 12.00 και θα έχει διάρκεια δύο ώρες. Στην παρουσίαση θα είναι ο Γιώργος Λιώρης και στην εκπομπή θα προβληθεί συνέντευξη του τεχνικού της Εθνικής Κύπρου, Άγγελου Αναστασιάδη, ο οποίος θα μιλήσει για τον ΠΑΟΚ, τον Παναθηναϊκό και την ενδεχόμενη επιστροφή του Δημήτρη Σαλπιγγίδη στην Τούμπα.

Στην εκπομπή ακόμη θα υπάρχει θέμα για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ζίκο. Συγκεκριμένα θα υπάρξει γκάλοπ στο οποίο φίλαθλοι, παλαίμαχοι και δημοσιογράφοι απαντούν στο κατά πόσο θέλουν ή όχι τον Βραζιλιάνο στο πάγκο των «ερυθρολεύκων».

Στο μενού του «Γκολ χωρίς σύνορα» περιλαμβάνεται ένα αφιέρωμα στον Τζιμπρίλ Σισέ, ενώ θα υπάρχει θεματολογία από Άρη, ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης (εν όψει του ΠΑΟΚ - Αστέρα που θα δείξει ο ΣΚΑΪ το Σάββατο 15/1 στις 16.45).

Ακόμη η Χριστίνα Βραχάλη σε ειδικό ένθετο διάρκειας 15-20 λεπτών θα έχει θέμα για το μπάσκετ, ενώ θα προβληθεί συνέντευξη του Νικ Καλάθη του Παναθηναϊκού (θα μιλήσει και ο πατέρας του).

Τέλος θα υπάρχουν πολλά γκολ από το Κύπελλο Ελλάδας, το Κόπα Άφρικα αλλά και τα ξένα πρωταθλήματα, ενώ θα υπάρχει και θέμα για Ευρωλίγκα, Α1 και ΝΒΑ.

Στο προσκήνιο η ΕΡΤ

H ΕΡΤ και οι μισθοί της απασχολούν την Κυβέρνηση, την στιγμή που η Μάνια Τεγοπούλου στην «Ελευθεροτυπία» βάλει ευθέως κατά την είσοδο των επιχειρηματιών στον Τύπο, ενώ ο ΑΝΤ1 είναι ανεβασμένος και ο ΒΗΜΑ FM έχει ξεκινήσει καμπάνια.

Καυστικός Παπακωνσταντίνου για τους μισθούς

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν καλεσμένος την Τρίτη 12/1 το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο ALTER και για άλλη μια φορά ήταν καυστικός για τους υψηλούς μισθούς της ΕΡΤ.

Όπως ανέφερε εντός των ημερών θα βγει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία οι υπέρογκοι μισθοί θα μειωθούν κατά 50%, ενώ επισήμανε με νόημα: «Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν τόσα χρήματα σε μια σκληρή περίοδο λιτότητας». Παράλληλα πέταξε και το μπαλάκι στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο προκειμένου να μπει φρένο στους μισθούς.

Την ίδια στιγμή αναστάτωση προκάλεσε στην κρατική ραδιοτηλεόραση η μετάδοση πλάνων από την μόνιμα τοποθετημένη κάμερα της ΕΡΤ που βρίσκεται έξω από τη Βουλή.

Η εικόνα αυτή παρασχέθηκε "πουλ" στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, χωρίς να υπάρχει προηγουμένως κάποια εντολή από τη διοίκηση.

Μετά από πιέσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και εργαζομένων, ο γενικός διευθυντής ενημέρωσης, Γιώργος Λαμπράκος, διέταξε ΕΔΕ για το θέμα. Ο Λαμπράκος να σημειωθεί είχε παραιτηθεί και τελικά ο Παύλος Γερουλάνος την έκανε αποδεκτή.



Στο NovaSports 6 το Ολυμπιακός - ΠΑΟ

Την Κυριακή 16/1 στις 16.00 θα γίνει τελικά το ντέρμπι της Α1 βόλεϊ Ανδρών Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός όπως αποφάσισε η ομοσπονδία και συναίνεσε η NOVA. To ματς θα μεταδοθεί από το NovaSports 6.


Κύπελλο Αγγλίας στο ΣΠΟΡ+

Την τιμητική του θα έχει το Κύπελλο Αγγλίας το διήμερο 23-24 Ιανουαρίου στο ΣΠΟΡ+ με παιχνίδια για τον 4ο γύρο. Το Σάββατο 23/1 στις 19.15 απευθείας θα μεταδοθεί ο αγώνας Τότεναμ - Λιντς, ενώ στις 21.15 σε μαγνητοσκόπηση θα δούμε το Πρέστον Νορθ - Τσέλσι.

Την Κυριακή 24/1 στις 15.30 ζωντανά θα προβληθεί ο αγώνας Στόουκ Σίτι - Άρσεναλ, ενώ στις 19.30 θα μεταδοθεί το ματς Σκάνθορπ - Μάντσεστερ Σίτι σε μαγνητοσκόπηση.

Σιμάο στο Eurosport

Σε εξέλιξη βρίσκεται το Κόπα Άφρικα στην Ανγκόλα και την Τρίτη 12/1 το Eurosport θα μεταδώσει δύο αγώνες. Στις 18.00 θα δούμε το ματς Αίγυπτος - Νιγηρία, ενώ στις 20.30 είναι η ώρα του Σιμάο Μάτε Τζούνιορ του Παναθηναϊκού και της Μοζαμβίκης κόντρα στο Μπενίν.

Πρεμιέρα στον ALPHA

Το νέο πρόγραμμα του Alpha «Σπίτι απ' την αρχή» κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου (21.00) και αναλαμβάνει την πρόκληση να μεταμορφώσει κατεστραμμένα σπίτια οικογενειών που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα επισκευάσουν, σε υπέροχους χώρους διαβίωσης. Η Σίσσυ Φειδά μαζί με μια ομάδα ειδικών πρέπει να καταφέρει αυτό που φαίνεται ακατόρθωτο έχοντας στη διάθεσή της μόλις 72 ώρες!

Το «Σπίτι απ' την αρχή», το νέο αληθινό και συγκινητικό πρόγραμμα του Alpha, έρχεται για να βοηθήσει όσους έχουν πραγματική ανάγκη. Μέσα σε μόλις 3 ημέρες, η Σίσσυ Φειδά μαζί με μια ομάδα ειδικών, αποτελούμενη από διακοσμητές και εργάτες, θα μεταμορφώσει το κατεστραμμένο σπίτι σε έναν ευχάριστο χώρο διαβίωσης.

Ενώ τα περισσότερα μέλη της οικογένειας θα απολαμβάνουν ένα διάλειμμα από την δύσκολη καθημερινή τους ζωή, ένα μέλος της θα παραμένει στο σπίτι με την κατασκευαστική ομάδα και θα τη βοηθάει ενεργά να αλλάξει το σπίτι. Τα πιο σημαντικά προβλήματα του σπιτιού θα αντιμετωπίζονται με αντίπαλο τον χρόνο!

Μετά από 3 ημέρες εντατικής δουλειάς, η ομάδα θα κάνει έκπληξη στην οικογένεια δείχνοντάς της το καινούριο της σπίτι..Στην πρώτη εκπομπή, η Σίσσυ Φειδά θα «μεταμορφώσει» το σπίτι μιας οικογένειας από την Ηλιούπολη.

Ανεβασμένος ο ΑΝΤ1

Ιδιαίτερα ανεβασμένα ήταν τα ποσοστά του ΑΝΤ1 στην τηλεθέαση την Δευτέρα 11/1. Στο σύνολο το κανάλι του Αμαρουσίου έκανε 17,1% και ήταν δεύτερο πίσω από το MEGA που έπιασε 21,9%.

Σε αυτό συνέβαλε πολύ η prime time και η νυχτερινή ζώνη με το «Next top model», το «Ράδιο αρβύλα» και το «Όλα 10» που κυμάνθηκαν σε ποσοστά από 24% έως και 28%.

Δίκη δημοσιογράφου

Την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, δικάζεται στη Ζάκυνθο (είχαν προηγηθεί αναβολές), ο δημοσιογράφος Πέτρος Πομώνης, εργαζόμενος στην τοπική ΕΡΑ. Ο συνάδελφος τον Δεκέμβριο του 2009 βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου μετά τις πληροφορίες για κακοποίηση ανηλίκου, κατά την σύλληψη του για οδήγηση χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Ο Πέτρος Πομώνης ενώ βρισκόταν εντός του Αστυνομικού Τμήματος και κατέγραφε την καταγγελία του νεαρού , συνελήφθη από αστυνομικούς με την αστήρικτη δικαιολογία της παρεμπόδισης του πρανακριτικού έργου και οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενος «για διατάραξη ειρήνης Αστυνομικού Τμήματος».


Αποφάσεις ΕΣΡ

Πρόστιμο 30.000 ευρώ επέβαλε το ΕΣΡ στο τηλεοπτικό κανάλι «Αντέννα» για την εκπομπή «Ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ» της 24ης/10/2009, 21.00-24.00, για «απεικόνιση ασυνήθιστων εργαλείων, ή μεθόδων, που μπορεί να προκαλέσουν πόνο ή κίνδυνο». Μειοψήφισαν ο Ιωάννης Παπακώστας, η Εύη Δεμίρη και η Ιρις Αυδή, που πρότειναν πρόστιμο 40.000 ευρώ.

Πρόστιμο 15.000 ευρώ στον καθένα επέβαλε το ΕΣΡ στους τηλεοπτικούς σταθμούς «Αλτερ» και «Σταρ» για μετάδοση αποσπασμάτων από την εκπομπή του Αντέννα «Ο διάδοχος του Γιούρι Γκέλερ». Μειοψήφισε η Εύη Δεμίρη, που πρότεινε πρόστιμο 30.000 ευρώ για το κάθε κανάλι. Αποσπάσματα της συγκεκριμένης εκπομπής μεταδόθηκαν από τον «Αλτερ» στην εκπομπή «TV Weekend» και από τον «Σταρ» στην εκπομπή «Πρωϊνή Μελέτη».


Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε και στο τηλεοπτικό κανάλι «Αλφα» για την εκπομπή «Δέστε τους» για προβολή σκηνών τρόμου και προστασία ανηλίκων, καθώς οι βίαιες σκηνές προβλήθηκαν σε ώρα παιδικής τηλεθέασης. Μειοψήφισαν η Εύη Δεμίρη και ο Ιωάννης Παπακώστας, που πρότειναν πρόστιμο 40.000 ευρώ.


Απορρίφθηκε, τέλος, η αίτηση που είχε υποβάλει το «Κανάλι 1» του νομού Ευβοίας για βεβαίωση νομίμου λειτουργίας και ανακλήθηκε η βεβαίωση νομίμου λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού «Ράδιο Βερενίκη» του νομού Λασιθίου, καθώς διαπιστώθηκε από το ΕΣΡ ότι έχει διακοπεί η λειτουργία του σταθμού


Κύπελλο στον ALPHA

Τον αγώνα Παναθηναϊκός - Πιερικός θα δείξει απευθείας ο ALPHA την Τετάρτη 16/1 στις 17.00 από το Ολυμπιακό Στάδιο για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Στην περιγραφή του αγώνα θα είναι ο Νίκος Κατσαρός και το ρεπορτάζ από τον αγωνιστικό θα μας μεταφέρει ο Γιάννης -Μάριος Παπαδόπουλος.

Νέες εκπομπές για το «Ελληνικό Πανόραμα»

Την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου στις 19.00 το Ελληνικό Πανόραμα της ERT WORLD ξεκινά το νέο κύκλο εκπομπών του για το 2010. Το «Ελληνικό Πανόραμα», εβδομαδιαία ενημερωτική εκπομπή, δίωρης διάρκειας, που παρουσιάζει η Ειρήνη Νικολοπούλου, μεταδίδεται ζωντανά, δορυφορικά από την συχνότητα της ERT WORLD με αποδέκτη την ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο.

Η πρώτη εκπομπή του νέου κύκλου είναι αφιερωμένη στον σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο. Η Ειρήνη Νικολοπούλου παρουσιάζει τις ταινίες «Ψυχή Βαθιά», «Νή-SOS» και «I Love Καρδίτσα» και συνομιλεί με τους συντελεστές των ταινιών αυτών., τους σκηνοθέτες Παντελή Βούλγαρη και Στράτο Μαρκίδη. Επίσης, συνομιλεί με τους ηθοποιούς Bλαδίμηρο Κυριακίδη, Ελένη Καστάνη, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Ζέττα Δούκα, Κώστα Αποστολάκη, Σταύρο Νικολαϊδη, Χρήστο Καρτέρη και Κώστα Κλεφτόγιαννη για τις πιο πρόσφατες ταινίες και την προοπτική του ελληνικού κινηματογράφου.

Η νέα δομή του ΑΝΤ1

Ο ΑΝΤ1 ανακοίνωσε τη νέα δομή της Διεύθυνσης Ειδήσεων και Ενημέρωσης. Ο Στρατής Λιαρέλλης αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, με άμεσους συνεργάτες τον Ανδρέα Παναγόπουλο ως Διευθυντή Ειδήσεων και τον Βασίλη Πελέκη ως Διευθυντή Σύνταξης.





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες