Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΚΟΠΑ ΑΦΡΙΚΑ:ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΙΓΗΡΙΑΣ...


Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Κόπα Άφρικα η κάτοχος του τροπαίου Αίγυπτος. Οι «φαραώ» επικράτησαν της-αντιπάλου μας στον όμιλο του Μουντιάλ-Νιηγρίας με 3-1, ανατρέποντας μάλιστα το σκορ.



Οι ηττημένοι ήταν αυτοί που ξεκίνησαν πιο δυνατά και πήρα το προβάδισμα με γκολ του Ομπάσι στο 11’. Στο πρώτο λεπτό του αγώνα, ωστόσο, ο Μοχάμεντ Ζιντάν είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία για να γίνει το αντίθετο.

Oι Νιγηριανοί στέκονταν καλύτερα στο παιχνίδι και είχαν άλλες δύο ευκαιρίες για να διευρύνουν το προβάδισμα τους, ωστόσο οι Ούτσε και Ταϊβό δεν της αξιοποίησαν. Ενδιάμεσα ο Ζιντάν είχε προσπαθήσει να νικήσει εκ νέου τον Ενγιάμα, αλλά και πάλι αστόχησε.

H ισοφάρισε για την κάτοχο του τίτλου ήρθε στο 34’ με δράστη τον Μοτάεμπ, ο οποίος πλάσαρε σε κενή εστία. Όσο έχανε ευκαιρίες η Νιγηρία, τόσο η Αίγυπτος της αξιοποιούσε όπως έγινε και στην αρχή της επανάληψης. Ο Μίκελ αστόχησε για τους «αετούς», αλλά δεν έγινε το ίδιο με τον Αχμέντ Χασάν, ο οποίος συμμετείχε σε 8ο συνεχόμενο Κόπα Άφρικα.

Η ψυχολογία των παικτών του Χασάν Σεχάτα άλλαξε και ως το τέλος διεκδίκησαν το γκολ που θα τους διασφάλιζε το τρίποντο. Τελικά αυτό ήρθε στο 87’ με σκόρερ τον Γκέντο, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Aυτή ήταν η πρώτη νίκη της Αιγύπτου επί της Νιγηρίας μετά από 47 χρόνια.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου το Μπενίν έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-0 της Μοζαμβίκης. Στο 14' ο Ομοτογιόσι άνοιξε το σκορ με πέναλτι και έξι λεπτά μετά ο Χαν σημάδεψε λάθος εστία για να γίνει το 2-0.

Με τον Σιμάο του Παναθηναϊκού να παίζει σε όλο τον αγώνα η Μοζαμβίκη μείωσε στο 29' με τον Λόμπο και πήρε το βαθμό στο 54' με τον Φούμο.

Η επόμενη αγωνιστική (16/01): Νιγηρία-Μπενίν, Αίγυπτος-Μοζαμβίκη


--------------------------------------------------------------------------------


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες