Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΛΙΓΟΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ ΛΟΓΩ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΩΝ ΑΜΒΛΩΣΕΩΝ...

Περισσότεροι από 24 εκατομμύρια Κινέζοι ίσως να μην μπορούν να βρουν σύντροφο μέχρι το 2020 εξαιτίας της ανισορροπίας στις γεννήσεις λόγω των συνεχώς αυξανόμενων επιλεκτικών αμβλώσεων, σύμφωνα με μελέτη της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών.


Ιδιαίτερα οι αγροτικές οικογένειες επιθυμούν το παιδί τους να είναι αγόρι, για λόγους τήρησης της παράδοσης και γιατί σε μια χώρα που τα συστήματα συνταξιοδότησης και κοινωνικής προστασίας είναι ανύπαρκτα, οι γονείς βασίζονται στους γιούς για τα γεράματά τους - οι κόρες όταν παντρευτούν ανήκουν αυτομάτως στην οικογένεια του γαμπρού.

Έτσι, ενώ το 1982 σε κάθε 108 γεννήσεις αγοριών αντιστοιχούσαν 100 κορίτσια, σήμερα η αναλογία είναι 119 αγόρια για 100 κορίτσια, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Οικογενειακού Προγραμματισμού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές της ακαδημίας, οι άντρες που θα πληγούν από αυτήν την ανισορροπία θα είναι κυρίως όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα.

Τραγικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι η δυσκολία εύρεσης συζύγου σε ορισμένες περιοχές της Κίνας έχει ήδη οδηγήσει σε απαγωγές γυναικών ακόμα και από γειτονικές χώρες και σε επιβεβλημένους γάμους, ενώ πολλά κορίτσια αναγκάζονται να γίνουν πόρνες.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες