Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΛΜΟΥΝΙΑ:"Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ"


Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεοκοπήσει και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η χώρα να αποχωρήσει από την ευρωζώνη, δήλωσε από το Νταβός ο ευρωπαίος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια, όπως μεταδίδει το Reuters...
Ο ίδιος τόνισε ότι δεν υπάρχει «σχέδιο Β» για το ελληνικό χρέος, μόνο «σχέδιο Α», το οποίο είναι η δημοσιονομική προσαρμογή.

Σημείωσε παράλληλα ότι δεν υπάρχουν εξειδικευμένα σχέδια για την Ελλάδα, αλλά πως την επόμενη εβδομάδα θα προβεί στις προγραμματισμένες συστάσεις του για τις δημοσιονομικές ανισορροπίες.

Παράλληλα, η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την «εμπιστοσύνη» της προς την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών της χώρας.

«Η Ελλάδα υπέβαλε μια σειρά από αναγκαία μέτρα για την εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών. Βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδας για να διασφαλίσουμε όλοι μαζί ότι αυτές οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν», δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο ότι η ελληνική κυβέρνηση, υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, θα θέσει σε εφαρμογή τα μέτρα αυτά», πρόσθεσε. Η γαλλίδα υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη της ζώνης του ευρώ επιδεικνύουν "αλληλεγγύη το ένα προς το άλλο».

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών παραδέχθηκε ότι γίνεται «λίγη κερδοσκοπία» στις χρηματοπιστωτικές αγορές εναντίον της Ελλάδας, αλλά διαβεβαίωσε ότι οι αγορές «θα ηρεμήσουν». «Γίνεται λίγη κερδοσκοπία» με τους τίτλους που εκδίδει η Ελλάδα για να χρηματοδοτηθεί, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου.

Καθώς η ελληνική κυβέρνηση εξέδωσε με επιτυχία ομόλογα 8 δισεκατομμυρίων ευρώ, η επιχείρηση αυτή «δείχνει πως η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Οι αγορές θα ηρεμήσουν», δήλωσε διαβεβαιώνοντας ότι υπάρχει τάση «κατευνασμού».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες