Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΠΟΛΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ...


Ευθύνες στην πολυεθνική κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε η οποία κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Μαλιακός – Κλειδί σχετικά με την πτώση βράχων στα Τέμπη ζητούν να καταλογίσει το ελληνικό δημόσιο, οι επιτροπές πολιτών Ακρίβεια-Ανεργία-Stop, καθώς και πανελλαδική επιτροπή που συστήθηκε ενάντια στα διόδια.




Η κοινοπραξία να επωμισθεί τόσο το κόστος της αποκατάστασης των Τεμπών, όσο και τις αποζημιώσεις των επαγγελματικών τάξεων, που επλήγησαν από το κλείσιμο το δρόμου. Μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα Τέμπη θα πρέπει να καταργηθούν όλα τα διόδια στην διαδρομή Αθήνα- Θεσσαλονίκη", είπε σε συνέντευξη Τύπου ο συντονιστής των επιτροπών Ακρίβεια-Ανεργία-STOP, Γιώργος Θεοδωρόπουλος.
Σύμφωνα με τις επιτροπές η κοινοπραξία προκάλεσε τις καταπτώσεις των πρανών καθώς επέλεξε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για την διάνοιξη των σηράγγων στα Τέμπη. Επίσης κάλεσαν τους εκπροσώπους της εταιρίας να συμμετάσχουν σε ημερίδα δημόσιας αντιπαράθεσης για τα αίτια της κατάπτωσης, το Σάββατο 27/2 στις 12 το μεσημέρι, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της επιτροπής Αγώνα Πιερίας κατά των διοδίων στο Αιγίνιο, Παναγιώτης Αγγελίδης κατήγγειλε πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές διαδρομές χωρίς διόδια ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των περιοχών της βόρειας Πιερίας οι οποίοι κινούνται σε αυτά τα σημεία καθημερινά. Μάλιστα, προσέθεσε πως μέσα στο νομό λειτουργούν τέσσερις σταθμοί διοδίων, γεγονός που λειτουργεί αποτρεπτικά σε πιθανούς επισκέπτες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες