Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ...ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ!!!!


Κατηγορίες για τον τρόπο χειρισμού του στην υπόθεση της νέας γρίπης αντιμετωπίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, από ευρωπαίους αξιωματούχους, τη στιγμή που στη χώρα μας οι παρενέργειες του εμβολίου προκάλεσαν τον ενδομήτριο θάνατο δύο εμβρύων.



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη (13/1) ότι θα ετοιμάσει μια έκθεση σύμφωνα με την οποία θα απαντά σε όλες τις κατηγορίες που της προσήψαν σχετικά με την γρίπη των χοίρων.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες από ευρωπαίους κυρίως πολιτικούς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπερέβαλλε ως προς την επικινδυνότητα της γρίπης, ενώ μερικοί υποστήριξαν ανοικτά πως όλο αυτό συνέβη σε συνεργασία με τις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

Ο ΠΟΥ κατά το ξέσπασμα την πανδημίας είχε κρούσει των κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας πως οι θάνατοι θα είναι πολλοί, αναγκάζοντας τις χώρες να αγοράσουν φάρμακα και εμβόλια που τελικά αποδείχθηκαν άχρηστα, καθώς το κύμα της πανδημίας δεν ήταν τελικά τόσο σοβαρό όσο υποστήριζε ο ΠΟΥ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διατάξει έρευνα σχετικά με μια πιθανή «συνεργασία» λοιμοξιολόγων και φαρμακευτικών εταιρειών, οι οποίοι προκάλεσαν αναίτιο πανικό στον κόσμο.

Ο ίδιος ο ΠΟΥ επιφυλάχθηκε να απαντήσει με έκθεση του που θα δημοσιοποιήσει, μετά την εξάλειψη της πανδημίας, που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι με την έναρξη του καλοκαιριού.

Σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου στη χώρα μας

41 σοβαρές περιπτώσεις παρενεργειών από τα εμβόλια έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και δύο περιπτώσεις εμβρύων που πέθαναν ενδομήτρια, μετά τη χορήγηση του εμβολίου σε εγκύους.

Οι δύο έγκυες βρίσκονταν στον 5ο και 8ο μήνα της κύησης αντίστοιχα και τα δύο έμβρυα απεβίωσαν 15 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Συνολικά έχουν δοθεί 2.122 δόσεις εμβολίων σε εγκύους, μέχρι στιγμής, όπου έχουν αναφερθεί εφτά περιπτώσεις παρενεργειών. Οι 5 αφορούν τις ίδιες τις εγκύους και οι 2 τα εν λόγω έμβρυα.

Πάντως οι περισσότερες παρενέργειες αφορούν νευρολογικές , αναπνευστικές και καρδιακές διαταραχές.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες