Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣ


Ο προσωρινός αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό στην Αϊτή στις 12 Ιανουαρίου, έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 112.225 ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τις 195 χιλιάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών της Αϊτής...
«Οι ζημιές είναι τεράστιες, μια πλήρης καταστροφή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου που προσθέτει ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα είναι άστεγοι.
Σύμφωνα με την ίδια πηγή τα μισά και πλέον σπίτια στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς, και στις πόλεις Ζακμέλ και Λεογκάν έχουν ισοπεδωθεί ενώ τα υπόλοιπα έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.
«Τουλάχιστον 23 ιδιωτικά νοσοκομειακά κέντρα καταστράφηκαν ενώ τράπεζες, σχολεία, βιομηχανικά και εμπορικά συγκροτήματα έχουν καταρρεύσει», σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Σημειώνεται πως έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι από τον μεγάλο σεισμό έχουν πληγεί περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των καναδών πολιτών που έχασαν τη ζωή τους στον μεγάλο σεισμό της Αϊτής στις 12 Ιανουαρίου έφτασε τους 18 μετά το θάνατο του πρώην υπουργού και βουλευτή Σέρζ Μαρσίλ, όπως ανακοινώθηκε από το καναδικό υπουργείο Εξωτερικών. Το πτώμα του Σερζ Μαρσίλ βρέθηκε στα ερείπια του ξενοδοχείου Μοντάνα στο Πορτ-Ο-Πρενς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
Ο αριθμός των καναδών πολιτών που θεωρούνται αγνοούμενοι από το σεισμό έχει μειωθεί και έφτασε τους 236, όπως ανακοινώθηκε από τις καναδικές αρχές που προσθέτει ότι όλοι οι αγνοούμενοι βρίσκονταν στις ζώνες που κτυπήθηκαν περισσότερο από τον ισχυρό σεισμό. Συνολικά στην Αϊτή βρέθηκαν 2.156 Καναδοί σώοι που ήδη έχουν φτάσει στη χώρα τους.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες