Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΑΡΩΤΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ...


Τις επιφυλάξεις της για τις συνέπειες που μπορεί να έχει στην υγεία η χρήση των σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια εξέφρασε η νέα Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης Βίβιαν Ρέντινγκ κατά τη διάρκεια ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.




"Οι σαρωτές δεν είναι πανάκεια για όλον τον κόσμο. Η ανάγκη μας για ασφάλεια δεν μπορεί να αιτιολογήσει παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής. Η χρήση των σαρωτών σώματος θα πρέπει να γίνεται μόνον σε εκούσια βάση και οι εικόνες θα πρέπει να καταστρέφονται αμέσως", επισήμανε η κ. Ρέντινγκ και προσέθεσε: "ένας έλεγχος για τις συνέπειες που έχουν στην υγεία. Δεν θα πρέπει ποτέ να επιτρέπουμε να μας καθοδηγεί ο φόβος και οφείλουμε να στραφούμε προς τα μέσα που είναι λιγότερο παρεμβατικά, λιγότερο επιθετικά".
Εντωμεταξύ, οι χώρες Ολλανδία και Αγγλία ανακοίνωσαν πως σκοπεύουν να εγκαταστήσουν τους σαρωτές μετά την ανεπιτυχή βομβιστική επίθεση στην πτήση Άμστερνταμ-Ντιτρόιτ τα περασμένα Χριστούγεννα. Μάλιστα, την ίδια σκέψη έχουν εκφράσει Γαλλία και Ιταλία ενώ η Τσεχία τίθεται θετικά στη χρήση τέτοιου είδους μηχανημάτων.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία και οι Ισπανία βλέπουν με επιφύλαξη τον συγκεκριμένο τρόπου ελέγχου των επιβατών.

Επίσης, στις 21 και 22 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί άτυπη σύνοδος στο Τολέδο της Ισπανίας και στην οποία θα συζητηθεί εκτενώς από τους υπουργούς Εσωτερικών της ΕΕ το θέμα ασφαλείας των σαρωτών σώματος.

Στη σύνοδο θα μετάσχει και η Αμερικανή υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο όπως και ο Ζακ Μπαρό, πρώην Επίτροπος της ΕΕ για θέματα Δικαιοσύνης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες