Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

45.000-50.000 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ...


Σοκ και βαθύτατη θλίψη προκαλούν οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου και δείχνουν την κατεστραμμένη Αϊτή και τους νεκρούς που υπάρχουν σε κάθε σημείο της χώρας. Αν και δεν είναι εφικτό ακόμη να υπολογιστεί ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό ο Ερυθρός Σταυρός κάνει λόγο για 45.000-50.000 νεκρούς. Εντωμεταξύ, τουλάχιστον 36 μέλη της αποστολής του ΟΗΕ στη χώρα έχουν χάσει τη ζωή τους όπως ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο της αποστολής σταθεροποίησης των Ηνωμένων Εθνών στην Αϊτή (MINUSTAH) Ντέιβιντ Γουίμχερστ.



Οικονομική βοήθεια από ΗΠΑ και ΔΝΤ


Σε τηλεοπτική του ομιλία ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε πως θα σταλούν στρατεύματα και πλοία των ΗΠΑ στην Αϊτή για να βοηθήσουν στην διάσωση των πληγέντων από το σεισμό. Μάλιστα, γνωστοποίησε πως θα δοθούν 100 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων. Παράλληλα, το ίδιο ποσό θα δοθεί και από το ΔΝΤ ως επέκταση του ήδη υπάρχοντος δανείου που είχε δοθεί το 2006.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ντομινίκ Στρός Καν, είπε μεταξύ των άλλων σε συνέντευξη Τύπου πως ο πρόσφατος σεισμός έδειξε την ανάγκη για μεγαλύτερη βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας αυτής.


Ερυθρός Σταυρός: 45.000-50.000 οι νεκροί


Ο Ερυθρός Σταυρός μιλά για 45.000-50.000 νεκρούς ενώ οι άστεγοι και οι τραυματίες αναμένεται να φτάσουν τα τρια εκατομμύρια.


"Κανένας δεν ξέρει με ακρίβεια, κανένας δεν μπορεί να επιβεβαιώσει έναν αριθμό. Η οργάνωση μας πιστεύει ότι ανάμεσα σε 45.000 και 50.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει. Πιστεύουμε ακόμη ότι υπάρχουν τρία εκατομμύρια πληγέντες σε ολόκληρη τη χώρα και είτε είναι τραυματισμένοι είτε άστεγοι" σημείωσε ο Βίκτορ Τζάκσον του Ερυθρού Σταυρού της Αϊτής.


"Μάχη" δίνουν οι "Γιατροί Χωρίς Σύνορα"

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» έχει καταφέρει να μαζέψει ένα ιατρικό προσωπικό των 100 ατόμων, αν και στη χώρα πριν το σεισμό βρίσκονταν περί τους 800 εθελοντές, οι περισσότεροι εκ των οποίων ή έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται μετά τον σεισμό. Το ένα από τα τρία ιατρικά κέντρα έχει καταρρεύσει, ενώ τα δύο εναπομείναντα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, και εκεί προσπαθούν τουλάχιστον να παράσχουν τη βασική φροντίδα σε τραυματισμένους.

Όμως η τα φάρμακα λιγοστεύουν, ενώ δεν υπάρχει ρεύμα για να πραγματοποιηθούν τουλάχιστον οι επείγοντες εγχειρήσεις σε ανθρώπους που πρέπει και είναι πολλοί: σύμφωνα με τους ΓΧΣ έχουν μετρηθεί τουλάχιστον 500 περιπτώσεις επείγουσας εγχείρισης.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες