Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Sex Files: Όλες οι πρόσφατες έρευνες για το σεξ


men24.gr

Οι άνδρες ή οι γυναίκες λένε πρώτοι «Σ΄αγαπώ»; Ποια είναι η χρυσή "σέξι" αναλογία για τη βραδινή έξοδο μιας γυναίκας; Με ποιο τρόπο οι κουβέντες που ανταλλάσσετε με το σύντροφό σας όταν μαλώνετε μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας;

H ορμόνη της αγάπης μπορεί να συνδέεται και με τη ζήλια

Η οξυτοκίνη γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» έχει συνδεθεί με την εμπιστοσύνη, τη συναισθηματική επαφή και τη γενναιοδωρία. Μια νέα έρευνα όμως δείχνει ότι η ωκυτοκίνη παίζει ρόλο και στη ζήλια.

Η ορμόνη έχει συνδεθεί με τα θετικά συναισθήματα, τα οποία απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του τοκετού και όταν οι άνθρωποι κάνουν σεξ.
Η ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι τα ποντίκια που εισέπνευσαν οξυτοκίνη ήταν πιο επιθετικά και έτσι αποφάσισε να ελέγξει αν η ορμόνη μπορεί να έχει την ίδια επίδραση και στους ανθρώπους.

Για να γίνει αυτό, ζητήθηκε από 56 άτομα να εισπνεύσουν οξυτοκίνη ή ένα εικονικό φάρμακο. Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι εκείνοι που είχαν αναπνεύσει οξυτοκίνη ανέφεραν στη συνέχεια υψηλότερα επίπεδα φθόνου.

«Μετά τις διαπιστώσεις αυτές, θεωρούμε ότι πρόκειται για μια ορμόνη συνολικής ενεργοποίησης των κοινωνικών συναισθημάτων: Όταν η σύνδεση του ατόμου είναι θετική, η οξυτοκίνη συνηγορεί υπέρ των κοινωνικών συναισθημάτων. Όταν η σύνδεση είναι αρνητική, η ορμόνη αυξάνει τα αρνητικά συναισθήματα», δήλωσε η ερευνήτρια Simone Shamay -Tsoory, από το Πανεπιστήμιο της Χάιφα.

Εργαστήριο «λίφτινγκ πέους»

Παράθυρο ελπίδας για την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργικότητας του ανθρώπινου πέους, που έχει υποστεί βλάβες από νόσο ή τραυματισμό, ανοίγει ένα νέο επίτευγμα.

Αμερικανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wake Forest της Βορείου Καρολίνας δημιούργησαν έναν εργαστηριακό ιστό, που μπορεί να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου τον στυτικό ιστό του πέους σε ζώα – και συγκεκριμένα σε κουνέλια-, βοηθώντας τα όχι μόνο να ανακτήσουν πλήρη στυτική λειτουργία αλλά και να τεκνοποιήσουν.

Όλα αυτά έγιναν πραγματικότητα χάρη στη Μηχανική των Ιστών. Όπως δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Άντονυ Ατάλα, καθηγητής στο Wake Forest, τα ευρήματα του πειράματος είναι πολύ ενθαρρυντικά και υποδηλώνουν πως η μέθοδος αυτή μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες που χρειάζονται ανάπλαση πέους.
Τέτοιου είδους ανάπλαση χρειάζονται για παράδειγμα άνδρες με συγγενείς (εκ γενετής) ανωμαλίες, καρκίνο του πέους, τραυματισμούς ή ακόμη και πάσχοντες από στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πριν εφαρμοστεί η τεχνική σε ανθρώπους.

Oι άνδρες λένε «Σ' αγαπώ» πιο γρήγορα από τις γυναίκες

Και όμως οι άνδρες λένε «σ 'αγαπώ» στη σύντροφό τους πιο γρήγορα από τις γυναίκες σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι οι άνδρες χρειάζονται κατά μέσο όρο 7 μήνες για να πουν τις δύο μαγικές λέξεις σε μια νέα σύντροφο, τη στιγμή που στις γυναίκες παίρνει περίπου 8 μήνες. Ένα ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι όταν πρόκειται για ραντεβού, τα άτομα άνω των 55 είναι πιο ενεργά - και πειραματικά - από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Όπως δήλωσε ο Oliver James, κλινικός ψυχολόγος και συγγραφέας, τα συμπεράσματα φαίνεται να συμφωνούν με προηγούμενες μελέτες, που έδειξαν ότι οι άνδρες ερωτεύονται πιο συχνά από τις γυναίκες.

«Αυτό συμβαίνει διότι οι γυναίκες ωριμάζουν νωρίτερα από τους άνδρες με αποτέλεσμα να γίνονται πιο σκληρές, ρεαλιστικές και σε επαφή με τα συναισθήματά τους», πρόσθεσε.

Η χρυσή "σέξι" αναλογία για τη βραδινή έξοδο μιας γυναίκας: 40% γυμνό σώμα - 60% στενά ρούχα
Το μυστικό για να είναι μια γυναίκα ακαταμάχητα γοητευτική στα μάτια ενός άνδρα, σε μια βραδινή έξοδο, είναι να ακολουθήσει το χρυσό κανόνα της "σέξι" αναλογίας που αποκάλυψε μια νέα βρετανική έρευνα: θα πρέπει να φροντίσει ώστε το ντύσιμό της να αποκαλύπτει το 40% του γυμνού σώματός της - ούτε λιγότερο ούτε περισσότερο!

Οι γυναίκες ανέκαθεν προβληματίζονταν πόσο μέρος του σώματός τους πρέπει να αφήνουν ακάλυπτο, ειδικά σε μια βραδινή έξοδο. Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει πράγματι η σωστή αναλογία ανάμεσα στο να είναι μια γυναίκα υπερβολικά αποκαλυπτική και υπερβολικά συντηρητική στο ντύσιμό της.

Η μελέτη βασίστηκε στην "κατασκοπική" δραστηριότητα τεσσάρων ερευνητριών που διακριτικά ανέλαβαν να παρακολουθήσουν τη γοητεία που ασκούσαν οι γυναίκες σε ένα νυχτερινό κλαμπ, ανάλογα με το ντύσιμό τους. Αποδείχτηκε ότι οι γυναίκες, που είχαν αφήσει εκτεθειμένο περίπου το 40% του συνολικού σώματός τους, προσέλκυαν διπλάσιους άνδρες σε σχέση με τις γυναίκες με πιο συντηρητικό ντύσιμο.

Ενδιαφέρον είναι ότι οι γυναίκες με εκτεθειμένο το 40% ασκούσαν μεγαλύτερη γοητεία και από εκείνες που ήταν πολύ πιο τολμηρά ντυμένες. Οι ερευνητές αποδίδουν το γεγονός ότι το πολύ γυμνό σώμα απωθεί έναν άνδρα στο ότι υποσυνείδητα του περνάει το μήνυμα ότι αυτή η γυναίκα μπορεί να είναι γενικά διαθέσιμη και να μην είναι πιστή.

Από την έρευνα προέκυψε μια ακόμη συμβουλή για τις γυναίκες: το υπόλοιπο 60% του σώματος που παραμένει καλυμμένο, καλό είναι να είναι καλυμμένο με στενά ρούχα και να λικνίζεται προκλητικά στον ήχο της μουσικής!
Το 15% των γυναικών που συνδύαζαν και τα τρία -40% γυμνό σώμα, στενά ρούχα, προκλητικός χορός- είχαν το μεγαλύτερο "σουξέ": κατά μέσο όρο 40 άνδρες πλησίασαν την καθεμία.
Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Λιντς υπό τον ψυχολόγο Κόλιν Χέντρι και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Behaviour" (Συμπεριφορά).

Οι κουβέντες που ανταλλάσσετε με το σύντροφό σας στη διάρκεια ενός καβγά μπορεί να επηρεάσουν την υγεία σας

Αν όταν τσακώνεστε με το σύντροφό σας, χρησιμοποιείτε λάθος λέξεις, θα μπορούσατε να παρατείνετε τη σύγκρουση, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και των δυο σας, υποστηρίζει μια νέα έρευνα . Αντίθετα αν χρησιμοποιείτε τις σωστές λέξεις όχι μόνο έχετε την ευκαιρία να τερματίσετε τη σύγκρουση, αλλά μπορείτε και να μειώσετε ουσιαστικά τον κίνδυνο για την υγεία σας.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Pennsylvania των ΗΠΑ βρήκαν ένα "φυσιολογικό δείκτη" που δείχνει ότι τα λόγια μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία του ατόμου.

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα επίπεδα πρωτεϊνών, που έχουν συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη τύπου 2, αρθρίτιδα και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Ωστόσο η ψυχολόγος Jennifer Graham αναφέρει ότι η προσεκτική επιλογή των λέξεων που εκφράζουν ορθολογισμό, έγνοια, ή ακόμη και φροντίδα, μπορεί να μειώσει την αύξηση των πρωτεϊνών, που ονομάζονται κυτοκίνες. Κατά τη διάρκεια του στρες, οι πρωτεΐνες αυτές συνήθως ανεβαίνουν, επιβαρύνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που καταγράφει τις αλλαγές στα επίπεδα αυτών των πρωτεϊνών όταν χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες λέξεις στη διάρκεια μιας έντονης συζήτησης», σημειώνει η Jennifer Graham.





2 σχόλια:

phaethon είπε...

mpravo doremi gi auto se goustaro...gia ton plouralismo ton gnoseon sou.(ti na fao ditikos eimai)...

Έλ λην Μακεδόνας είπε...

πολυ καλο αρθρο ντορεμι!οσο για τον φαεθων...σιγα μην καταλαβες τι λεει το αρθρο!εκανες εκτυπωση το κειμενο και πηγες σε κανενα φροντιστηριο στα ανατολικα για να σου πουν τι λεει;μονο στα ανατολικα εχουμε αυτες τις γνωσεις!χαχαχα!

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες