Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Νέες ρυθμίσεις απορρήτου στο Facebook


Το Facebook δίνει από σήμερα στους 350 εκατ. χρήστες του περισσότερες δυνατότητες για ρυθμίσεις των προσωπικών τους δεδομένων, ώστε να μπορούν να επιλέγουν «ποιος μπορεί να βλέπει τι». Σύμφωνα με το site μόλις το 15-20% των χρηστών έχουν προσαρμόσει τις ρυθμίσεις τους μετά την δημιουργία λογαριασμού. Το Facebook θα ζητήσει από τους χρήστες να αναβαθμίσουν τις ρυθμίσεις απορρήτου.

Οι χρήστες μπορούν πλέον να επιλέγουν στις ρυθμίσεις απορρήτου ποιοι θα έχουν πρόσβαση σε κάθε είδους πληροφορία του προφίλ τους (προσωπικές πληροφορίες, φωτογραφίες, δημοσιεύσεις, σχόλια κτλ). Μπορούν μάλιστα να επιλέξουν ανάμεσα σε «Όλοι», «Φίλοι φίλων», «Μόνο φίλοι» ή ακόμα και συγκεκριμένα άτομα.

"Πιστεύουμε ότι οι χρήστες θα αισθάνονται άνετα με το να μοιράζονται περισσότερα", δήλωσε εκπρόσωπος τύπου.

Τα κοινωνικά δίκτυα γίνονται όλο και περισσότερο "ανοιχτά" στους υπολοίπους χρήστες του διαδικτύου καθώς, οι μηχανές αναζήτησης, εντάσσουν σταδιακά περιεχόμενο των κοινωνικών δικτύων στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προσθέσει κάποια δεδομένα από το Facebook στην αναζήτησή της σε πραγματικό χρόνο, αλλά μόνο από ανοιχτούς λογαριασμούς διασημοτήτων και εταιριών.

Στο αντίπαλο κοινωνικό δίκτυο, Twitter όλες οι πληροφορίες είναι εμφανείς στο κοινό.

"Πάντα σχεδιάζουμε το Facebook ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να ελέγχουν ποιες προσωπικές τους πληροφορίες θέλουν να μοιράζονται και με ποιον. Θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε ώστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των χρηστών για αλλαγές", δήλωσε ο Elliot Schrage, αντιπρόεδρος επικοινωνίας.

Φέτος το καλοκαίρι, το facebook αναγκάστηκε να αλλάξει την πολιτική απορρήτου όταν παραβίαζε καναδέζικο νόμο επειδή κρατούσε τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών επ’ αόριστο. Συμφώνησε έτσι να κάνει αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τις πληροφορίες και έγινε περισσότερο προσεκτικό στο ποια δεδομένα συλλέγει και γιατί. Συμφώνησε επίσης να ξεκαθαρίσει στους χρήστες ότι μπορούν να απενεργοποιήσουν ή να διαγράψουν το λογαριασμό τους.



1 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες