Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ιταλία : Εγκρίθηκε το χάπι της άμβλωσης


cosmo.gr

Εγκρίθηκε με νομοθετική ρύθμιση από το ιταλικό Κοινοβούλιο η χορήγηση του RU486, του λεγόμενου «χαπιού της άμβλωσης», παρά τις αντιδράσεις του Βατικανού και των εκπροσώπων της καθολικής κοινότητας γενικότερα.

Αντίθετα με ό,τι συμβαίνει σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τα χάπι, γνωστό και ως mifepristone, θα χορηγείται αποκλειστικά σε νοσοκομείο, όπου οι γυναίκες που επιθυμούν να διακόψουν με αυτή τη μέθοδο την εγκυμοσύνη τους, θα πρέπει να νοσηλεύονται έως ότου το RU486 αναπτύξει όλα του τα αποτελέσματα.

Σύμφωνα με το BBC, η χορήγηση του χαπιού είχε ήδη από τον περασμένο Ιούλιο εγκριθεί από το Σύλλογο Φαρμακοποιών της χώρας, ωστόσο εκκρεμούσε η κύρωσή της με νόμο.

Το RU486 καταστέλλει την παραγωγή μίας ορμόνης, της προγεστερόνης, κάνοντας λεπτότερο το εσωτερικό τμήμα της μήτρας, με αποτέλεσμα το σώμα της γυναίκας να αποβάλει το έμβρυο.

Όπως είναι αναμενόμενο, η έγκριση της χρήσης του RU486 έχει εγείρει σοβαρές αντιδράσεις, καθώς είναι δυνατόν να προκαλέσει στο γυναικείο οργανισμό, μεταξύ άλλων, σοβαρή αιμορραγία και ναυτίες.

«Η συζήτηση δεν έχει τελειώσει ακόμη. Από την επόμενη ημέρα, θα πρέπει να αναρωτηθούμε το για ποιο λόγο οι γυναίκες, στις οποίες θα δοθεί το χάπι, χρειάζεται να παραμείνουν στο νοσοκομείο», δήλωσε η Γερουσιαστής, Donatella Poretti.

Ο Επίσκοπος Elio Sgreccia, αντιπρόεδρος της Ακαδημίας του Βατικανού, απείλησε με αφορισμό τις γυναίκες που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση του χαπιού, τους ιατρούς που θα τους το παράσχουν, καθώς και όσους τις ενθαρρύνουν να τερματίσουν με αυτόν τον τρόπο την εγκυμοσύνη τους.

Το RU486 έκανε την εμφάνισή του δύο 10ετίες πριν στη Γαλλία, ενώ διατίθεται και στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ευρωπαϊκές, πλην της Ιταλίας, χώρες.

Το χάπι επιτρέπει στην εγκυμονούσα να βιώσει μία, χημικώς, τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης της, αποφεύγοντας την παραδοσιακή χειρουργική επέμβαση, ενώ για να παραγάγει τα αποτελέσματά του, θα πρέπει να ληφθεί μέσα στις πρώτες 7 εβδομάδες κύησης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία, η τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης, με χειρουργική επέμβαση, επιτρέπεται έως και τη 12η εβδομάδα εγκυμοσύνης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες