Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ


Γυναίκα με ψυχολογικά προβλήματα έσπρωξε τον Πάπα Βενέδικτο Ιστ', λίγο πριν εκείνος ξεκινήσει την χριστουγεννιάτικη λειτουργία στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, με αποτέλεσμα ο ποντίφικας να γλιστρήσει και να πέσει στο μαρμάρινο πάτωμα...
Ευτυχώς, ο Πάπας δεν τραυματίστηκε. Σηκώθηκε με τη βοήθεια των παρευρισκομένων και συνέχισε τη λειτουργία.
Αμέσως μετά το περιστατικό, η γυναίκα συνελήφθη από τους φρουρούς του Πάπα και ανακρίθηκε από τις αρχές του Βατικανού.
Αργότερα, ο Πάπας Βενέδικτος XVI εμφανίστηκε υγιής και χαμογελαστός στο μπαλκόνι της βασιλίκης του Αγίου Πέτρου για να δώσει την καθιερωμένη ευλογία του «urbi et orbi» (προς την πόλη και την οικουμένη).

Μπροστά στην πλατεία που ήταν γεμάτη κόσμο, ο Πάπας δήλωσε ότι η κοινωνία «σημαδεύεται καθοριστικά από μία σημαντική οικονομική, αλλά πρώτα απ' όλα ηθική κρίση και από τις οδυνηρές πληγές πολέμων και διαμαχών». Ζήτησε επίσης τη φροντίδα των μεταναστών που σπρώχνωνται από «την πείνα» ή την «καταστροφή».

«Αντιμέτωπη με την έξοδο αυτών που μεταναστεύουν από τη χώρα τους και που σπρώχνωνται μακριά από την πείνα ή από την περιβαλλοντική καταστροφή, η Εκκλησία είναι μία παρουσία που προσφέρει φροντίδα», τόνισε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Δήλωσε επίσης ότι συμπάσχει με όσους «χτυπήθηκαν από φυσικές καταστροφές και τη φτώχεια, ακόμα και στις πλούσιες χώρες».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες