Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΛΟΙΟ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ


Τρεις Έλληνες ναυτικοί και έξι Φιλιππινέζοι είναι αγνοούμενοι μετά τη φωτιά, που ξέσπασε τα Χριστούγεννα στο ελληνικό φορτηγό πλοίο Aegean Wind, ενώ έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας...
Στο σημείο έσπευσαν δύο πλοία, δύο ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Τα σενάρια που εξετάζονται ως πιθανότερα είναι είτε οι εννέα άνδρες να έπεσαν στη θάλασσα αμέσως μετά από την εκδήλωση της φωτιάς ή να εγκλωβίστηκαν μέσα στις καμπίνες τους.

Σύμφωνα με τη ΝΕΤ, οι Έλληνες ναυτικοί που αγνοούνται είναι ο ανθυποπλοίαρχος, ο τρίτος μηχανικός και ο ηλεκτρολόγος.


Όπως ανακοίνωσε η Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, διαχειρίστρια του πλοίου, αγνοούνται 9 μέλη του πληρώματος (3 Έλληνες και 6 Φιλιππινέζοι), ενώ υπάρχουν 4 -ελαφρά- τραυματίες, δύο εκ των οποίων είναι οι Έλληνες.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο νησί Μαργαρίτα και σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες είναι καλά στην υγεία τους.

Το πλήρωμα αποτελείται από 9 Έλληνες και 15 Φιλιππινέζους ναυτικούς.

Η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων της εταιρείας, προστίθεται στην ανακοίνωση, ενημέρωσε άμεσα όλες τις αρμόδιες αρχές και ζήτησε βοήθεια για την έρευνα και διάσωση των αγνοουμένων και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Θάλαμο Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και επικοινωνεί με τις οικογένειες των ναυτικών, ώστε να τους ενημερώνει για την κατάσταση, συμμεριζόμενη την αγωνία τους για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Από την πυρκαγιά, δεν αναφέρθηκε ρύπανση, ούτε υπάρχει κίνδυνος για άλλα πλοία, προστίθεται στην ανακοίνωση.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες