Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΜΕ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ


Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί της Κυριακής στο κέντρο της Τεχεράνης στη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης, ανάμεσα σε υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και σε δυνάμεις ασφαλείας. Αργότερα οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και σε άλλες πόλεις...
Μετά την είδηση του θανάτου τεσσάρων διαδηλωτών, την οποία ωστόσο η αστυνομία διαψεύδει επισήμως, τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας αρνούνται να πυροβολήσουν κατά του πλήθους.

Συγκεκριμένα, ειδησεογραφικό site που πρόσκειται στην αντιπολίτευση μετέδωσε πως οι αστυνομικές δυνάμεις αρνήθηκαν να πυροβολήσουν κατά των διαδηλωτών. «Οι αστυνομικές δυνάμεις αρνούνται να υπακούσουν τις εντολές των διοικητών τους και να πυροβολήσουν τους διαδηλωτές... Ορισμένοι εξ αυτών προσπαθούν να πυροβολήσουν στον αέρα όταν πιέζονται από την ηγεσία τους» αναφέρει το site Jaras.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά τέσσερις διαδηλωτές και τραυματίσθηκαν άλλοι δύο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν υποστηρικτές της αντιπολίτευσης άρχισαν να συρρέουν στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας για να διαδηλώσουν κατά του συντηρητικού προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ. Εκεί ήρθαν αντιμέτωποι με μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες είχαν κλείσει τους κεντρικούς δρόμους για να εμποδίσουν την προσέλευση των διαδηλωτών.

Παρ' όλα αυτά οι διαδηλωτές κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και συνέρευσαν κατά χιλιάδες, με την παρότρυνση της ιρανικής αντιπολίτευσης των μεταρυθμιστών, όπως μεταδίδει το BBC.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι δυνάμεις ασφαλείας επιτέθηκαν στους διαδηλωτές με όπλα και δακρυγόνα, όταν άρχισαν να ακκούγονται αντικυβερνητικά συνθήματα.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά τέσσερα άτομα και τραυματίσθηκαν ελαφρά άλλα δύο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες