Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

"Ορφανό" το χρυσό της Τζόουνς


sport.gr

Η εκτελεστική επιτροπή της ΔΟΕ αποφάσισε την Τετάρτη (9/12) την αναδιανομή των μεταλλίων της Τζόουνς στα 200μ. και στο μήκος που είχε κατακτήσει στους Ολυμπιακούς του Σίδνεϊ, ενώ αποφάσισε να μην δώσει το χρυσό μετάλλιο των 100μ. στην Θάνου. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην 113άχρονη ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που ένα αγώνισμα δεν θα έχει κάτοχο χρυσού μεταλλίου. Πλέον υπάρχουν δύο ασημένια μετάλλια (ένα της Θάνου και ένα της τζαμαϊκανής Τάνια Λόρενς) και ένα χάλκινο, που παίρνει η (τότε τζαμαϊκανή) Μέρλιν Οτεϊ.

Σύμφωνα με την απόφασή της εκτελεστικής επιτροπής το χρυσό των 200μ. και το χάλκινο στο μήκος πήραν οι Πολίν Τόμσον (Μπαχάμες) και Τατιάνα Κότοβα (Ρωσία) αντίστοιχα.

Αντίθετα αποφασίστηκε να μη δοθεί το χρυσό στην Θάνου εξαιτίας της εμπλοκής της στη γνωστή υπόθεση με το ατύχημα που έγινε παραμονές των Ολυμπιακών της Αθήνας. Επίσης δεν αποφάσισε ποιά θα είναι η τύχη των μεταλλίων που κατέκτησαν οι συναθλήτριές της στις σκυταλοδρομίες 4Χ100μ. και 4Χ400μ., καθώς εκκρεμούν οι προσφυγές τους στο CAS για να διατηρήσουν τα μετάλλια τους.

Πλέον αναμένεται η Θάνου να κινηθεί δικαστικά κατά της ΔΟΕ και να προσφύγει στο CAS, κάτι που είχαν υποστηρίξει και παλαιότερα οι δικηγόροι της.

"Ντροπιαστική η συμπεριφορά της"

Ο εκπρόσωπος της ΔΟΕ, Μάρκ Ανταμς, χαρακτήρισε ως ντροπιαστική τη συμπεριφορά της Θάνου και τόνισε ότι η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής έχει νομική βάση.

"Πιστεύουμε ότι δεν αξίζει να να της δοθεί αυτή η τιμή. Πρέπει να θυμηθείτε τις συνθήκες που επικράτησαν στην υπόθεση της Θάνου το 2004. Προσέβαλε το Ολυμπιακό Κίνημα με το να αποφύγει τρία αντιντόπινγκ τεστ, ενώ σύμφωνα με τις ελληνικές Αρχές ήταν ψεύτικο το ατύχημα που είχε με την μοτοσικλέτα. Ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι παραβίασε τους κανονισμούς αντιντόπινγκ με το να δεχτεί τον διετή αποκλεισμό από την IAAF.

Υπάρχει νομική βάση γι' αυτήν την απόφαση, ενώ και ηθικά είμαστε σωστοί. Η συμπεριφορά της ήταν ντροπιαστική για τον εαυτό της, για το Κίνημα. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση", τόνισε ο Μαρκ Ανταμς.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες