Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ...


Βροχές και καταιγίδες που πρόσκαιρα στη νότια χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας και μικρή πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο (12/12).



Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου και στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη έως 4 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και σταδιακά στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση και στα νότια σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον 1 έως 8 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και αρχικά στα βόρεια και από το βράδυ στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 11 βαθμούς Κελσιου και στα βόρεια έως 8 βαθμούς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με παροδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 7 μποφόρ. Σταδιακά στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 και στα βόρεια από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις με λίγες παροδικές βροχές και από το μεσημέρι καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν νεφώσεις με παροδικές βροχές. Χιονιά σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες