Θεσσαλονίκη Πρόγνωση καιρού

ΑΘΩΟΣ Ο ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ...

Απάλλασσεται από τις κατηγορίες που τον ήθελαν να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη μαφία ο Ιταλός πρωθυπουργός, Silvio Berlusconi, μετά την κατάθεση του αρχιμαφιόζου Filippo Graviano σε ιταλικό δικαστήριο, από τη φυλακή όπου βρίσκεται.

Ο Ιταλός νονός της Μαφίας κατέθεσε σήμερα ότι ουδέποτε είχε σχέσεις με στενό συνεργάτη του Ιταλού πρωθυπουργού, δημιουργώντας αμφιβολίες για τις αποκαλύψεις ενός άλλου μαφιόζου που ενέπλεξε τον Cavaliere με τη μαφία.

Ο Graviano - ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης μαζί με τον αδελφό του Τζουζέπε για την εμπλοκή τους στο κύμα βομβιστικών επιθέσεων που είχε εξαπολύσει το 1993 η μαφία- αρνήθηκε ότι είχε ζητήσει τη βοήθεια πολιτικών ή ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τον γερουσιαστή Marcello del Utri που πρόσκειται στον Berlusconi.

Ο ίδιος ερωτηθείς σχετικά με το αν γνώριζε τον del Utri, απάντησε «κατηγορηματικά όχι» και πρόσθεσε ότι δεν ζήτησε πολιτική προστασία ούτε συνεργάστηκε με τις Αρχές, όταν συνελήφθη το 1994.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δεν συνδέεται επισήμως με την υπόθεση του πρώην γερουσιαστή της κεντροδεξιάς del Utri που έχει καταθέσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης που τον καταδίκασε σε κάθειρξη εννέα ετών για σχέσεις με τη μαφία.

Ο Berlusconi, ωστόσο, δήλωσε σήμερα ότι παρά τις εικασίες του ιταλικού Τύπου, που τον ήθελαν να καταφεύγει νωρίτερα στις κάλπες, έτσι ώστε να κάνει τους επικριτές του να σωπάσουν, ουδέποτε σκέφτηκε να ζητήσει πρόωρες εκλογές, παρ' όλο που η νίκη του θα ήταν βέβαιη.

Ο Ιταλός μεγιστάνας δέχθηκε πλήθος τηλεγραφημάτων συμπαράστασης και υποστήριξης από προσωπικότητες του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου για τη λάσπη που αδίκως δέχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιο, δικαιωμένος και πιο δυνατός από ποτέ συνεχίζει ακάθεκτος στο τιμόνι της Ιταλίας αλλά και παράλληλα στοχεύει στην επέκταση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Recent Posts Widget

Αναγνώστες